SVEDOK-SARADNIK PROTIV BELIVUKOVOG KLANA BIO RASTIN TELOHRANITELJ: Spasojević čuvao leđa poznatom reperu, PROCURELE fotografije!
Foto: Nemanja Nikolić

miljkovićev kum

SVEDOK-SARADNIK PROTIV BELIVUKOVOG KLANA BIO RASTIN TELOHRANITELJ: Spasojević čuvao leđa poznatom reperu, PROCURELE fotografije!

Crna Hronika -

Nakon što je Kurir objavio da je Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe kome se u Specijalnom sudu u Beogradu sudi za teška krivična dela - sedam ubistava, trgovinu drogom, oružjem, otmice i silovanje, svojeveremeno među prvima čestitao poznatom reperu Stefanu Đuriću Rasti izlazak iz Centralnog zatvora, otkriveno je i ko je bio Rastino lično obezneđenje!

Naime, Nikola Spasojević, pripadnik kriminalne grupe i kum Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka, koji je u međuvremenu postao svedok-saradnik, bio je obezbeđenje Stefana Đurića Raste!

Nikola Spasojević čuvao leđa Rasti
Nikola Spasojević čuvao leđa Rastifoto: Nemanja Nikolić

Na fotografijama iz maja 2019. godine, vidi se kako Spasojević prati pevača na nastupima. Samo mesec dana pre nego što je uslikan sa Rastom, Spasojević je prema sopstvenom priznanju učestvovao u ubistvu Gorana Mihajlović u klanici u Ritopeku, a kasnije njegovo telo u kamionu punom peska prevezao u vikendicu u Surduku.

Inače, prema optužnici protiv Belivukovog klana, Spasojević je učestvovao i u ubistvima Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića i Nikole Mitića. Takođe on je priznao i da ima veze sa ubistvom "škaljaraca" Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, a otkrio je i da je učestvovao u ubistvu Vlastimira Miloševića na šinama i da se zbog toga plašio "da će klan i njega da ubije".

Na osnovu priznanja, dogovorio je sa Tužilaštvom za organizovani kriminal kaznu od 13 godina zatvora.

Telohranitelj:

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, Nikola Spasojević nije jedini pripadnik Belivukovog klana koji je imao kontakta sa reperom. Naime, Vlade Georgiev je muzičaru bio menadžer.

- Georgiev je ranije bio policajac i zvao se Dragan Sekulić, ali je napustio službu i promenio ime. Uhapšen je u februaru 2021. kao član Belivukovog klana zajedno sa svojom suprugom Slađanom Sekulić. Oboma se sada sudi u Specijalnom sudu kao pripadnicima ove kriminalne grupe - podseća naš izvor.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track