PLANIRAO ZLOČIN, VREBAO I PROGANJAO ŽENU! Otkrivamo sve detalje jezivog zločina koji je potresao Pirot
Foto: Facebook

priznao sve

PLANIRAO ZLOČIN, VREBAO I PROGANJAO ŽENU! Otkrivamo sve detalje jezivog zločina koji je potresao Pirot

Crna Hronika -

Miroslav M. (55) pucao u glavu Sanji M. (47) na Trgu oslobodilaca Pirota dok je u piljari kupovala voće, pa se predao policiji

U centru Pirota juče ujutru dogodio se stravičan zločin kad je, kako se sumnja, Miroslav M. (55) hicem iz pištolja ubio bivšu emotivnu partnerku Sanju M. (47), a zatim se predao policiji i priznao šta je uradio!

Teško ubistvo dogodilo se oko 8.40 na Trgu oslobodilaca Pirota ispred jedne prodavnice, a u trenutku svoje smrti nesrećna žena je kupovala voće. Nemilu scenu video je S. J., koji je za lokalni portal Pirot plus onlajn ispričao šta se dogodilo.

brutalno ubijena žena sanja m.
brutalno ubijena žena sanja m.foto: Facebook

Odjednom nestao

- Stajao sam ispred prodavnice u kojoj se prodaje voće. Naišla je jedna žena i na dva, tri metra od nje je išao muškarac. Nisu nešto pričali, možda su prozborili dve, tri reči i ona je prišla piljari. Bila je na pola metra od mene i birala je voće na ulazu u prodavnicu. Pričala je telefonom, čuo sam da je pitala šta da kupi. Govorila je: "Da li da kupim ovo, da li da kupim ono?", i odjednom sam čuo strašan pucanj, toliko jak da sam mislio da sam ja mrtav - kaže uzrujani S. J. i dodaje da je tada iz piljare istrčala radnica i rekla: "Jedna žena leži u krvi!"

osumnjičeni miroslav m. nasred ulice ubio partnerku
osumnjičeni miroslav m. nasred ulice ubio partnerkufoto: Facebook

- Žena je pala pored gajbi. Ljudi su mislili da se njoj slošilo i da se sama srušila i povredila glavu. Pozvali smo odmah Hitnu pomoć, ali su lekari rekli da je ona upucana u glavu. Pogođena je dok je birala voće, a taj muškarac je odjednom nestao. Posle sam čuo od policajaca da se sam predao i da se zove Miroslav - prepričava još uvek vidno potreseni S. J.

Kako saznajemo, ubijena žena držala je prodavnicu obuće u Pirotu, dok osumnjičeni Miroslav M. ima menjačnicu. Prema rečima naših sagovornika, Sanja je pre izvesnog vremena ostavila Miroslava.

- On je jedan nasilnik, znam da ju je tukao i maltretirao dok su bili u vezi. Ona više to nije mogla da trpi i raskinula je. Međutim, on se nije mirio s tim i proganjao ju je, pokušavajući da je primora da mu se vrati, ali je ona bila odlučna i nije želela - kaže jedan poznanik ubijene žene.

mesto gde je osumnjičeni ubio žrtvu
mesto gde je osumnjičeni ubio žrtvufoto: Youtube Printscreen/Pirot puls online

Proganjao je

Pretpostavlja se da je Miroslav juče ujutru pratio Sanju, a s obzirom na to da je kod sebe imao oružje, veruje se da je zločin planirao.

- Bukvalno ju je proganjao, verovatno je juče od rane zore čekao da ona izađe iz svoje kuće i kad ju je ugledao na ulici, ponovo je počeo da je ubeđuje da mu se vrati. Pošto ga je odbila, maltene odbivši svaku komunikaciju s njim, on je potegao pištolj i mučki je ubio - kaže izvor Kurira.

Prema nepotvrđenim informacijama, Miroslav M. je zbog ranijeg nasilja imao zabranu prilaska Sanji M.

ubijena žena
ubijena ženafoto: Facebook

Povodom zločina u Pirotu oglasio se i MUP, a u saopštenju navode da se osumnjičeni tereti za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena maksimalna moguća kazna - doživotni zatvor. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

Zabrinjavajuće brojke

x 9 žena ubijeno od početka godine

x 25 žena ubijeno u 2022. godini

Koja je sledeća?

Borba protiv femicida

Zastave "Stop femicidu" podignute su na zgradama zaštitnika građana, poverenice za zaštitu ravnopravnosti, Kuće ljudskih prava i ispred sedišta UN u Beogradu, kako bi se javnosti, ali i donosiocima odluka ukazalo na odlučnost i posvećenost ženskih organizacija koje su se ujedinile u okviru kampanje #KojaJeSledeća, koju organizuje FemPlatz, kako bi se formiralo nezavisno telo za borbu protiv femicida.

brankica jankovic
brankica jankovicfoto: Privatna Arhiva

Kampanju #KojaJeSledeća podržalo je preko 70 organizacija civilnog društva, međunarodne organizacije i brojne javne ličnosti. Osam od 10 ubijenih žena u Srbiji ubili su njihovi partneri ili drugi članovi porodice. Nasilje prema ženama je najrasprostranjeniji oblik kršenja prava žena u svetu, a femicid je najekstremniji oblik nasilja prema ženama.

(Kurir.rs - B. Travica - M. Smiljković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track