OŠTETIO ROBNE REZERVE: Preuzeo bez plaćanja armaturu vrednu 93.557 dinara koju je odmah potom prodao i za taj iznos oštetio državu
Foto: Kurir

Hapšenje u preduzeću iz Subotice

OŠTETIO ROBNE REZERVE: Preuzeo bez plaćanja armaturu vrednu 93.557 dinara koju je odmah potom prodao i za taj iznos oštetio državu

Crna Hronika -

Policija je uhapsila odgovorno lice preduzeća "Summec" iz Subotice A. P. (1968), zbog sumnje da je od 21. jula do 22. oktobra 2021. godine od Republičke direkcije za robne rezerve preuzeo bez plaćanja armaturu vrednu 93.556.850 dinara, koju je odmah potom prodao, i za taj iznos oštetio državu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Sumnja se da je on doveo u zabludu predstavnike Republičke direkcije za robne rezerve koji su s njim kao zajmodavci, 14. maja 2021. godine, zaključili ugovor o zajmu armature za potrebe gradilišta firme „Summec“ u Subotici, Somboru i Novom Sadu, iako u tim gradovima nisu ni imali gradilišta.

On se tereti da je, kako bi prikrio ili lažno prikazao nezakonito poreklo imovine, jednoj firmi iz Novog Sada, na ime Ugovora o kupoprodaji objekta, isplatio 9.838.347 dinara, iako je znao da je taj novac stečen kriminalnom delatnošću.

Prema navodima MUP, sumnja se da je A. P. kao odgovorno lice firme "Summec" podneo poresku prijavu poreza na dodatu vrednost neistinitog sadržaja i na taj način oštetio budžet Srbije za 1.226.500 dinara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja