BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA 5 GODINA ROBIJE: Dragoljub Simonović osuđen pred Višim sudom u Beogradu
Foto: Vladimir Šporčić

zbog optužbi da je druge okrivljene podstrekivao da zapale imovinu novinara

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA 5 GODINA ROBIJE: Dragoljub Simonović osuđen pred Višim sudom u Beogradu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Drugi osnovni sud u Beogradu danas je bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića osudio na pet godina zatvora zbog optužbi da je druge okrivljene podstrekivao da zapale imovinu novinara portala Žig info Milana Jovanovića.

Zatvorske kazne su izrečene i ostalim optuženima - Vladimir Mihajlović je osuđen na četiri godine zatvora, Aleksandar Marinković na četiri godine i šest meseci, a Vladimir Novaković na tri godine i šest meseci zatvora, prenela je Politika.

Na današnjem ročištu advokat Aleksandra Marinkovića, koji se sumnjiči da je bacio molotovljev koktel na garažu novinara Milana Jovanovića i njegove supruge Jele, izneo je završne reči.

On tvrdi da tokom postupka nije dokazano da je njegov branjenik ugrozio život i delo Jovanovića i njegove žene, što mu se optužnicom stavlja na teret, niti da je kako kaže ugrozio njihovu imovinu većeg obima.

Marinkovićev branilac za njegovog klijenta tražio je oslobađajuću presudu.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu, kojom su svi optuženi bili osuđeni na zatvorske kazne, ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja