HEROJSKI POTEZ NENADA UOČI NESREĆE NA DUNAVU: Znao da će to BITI KOBNO po njega, ali pokušao je sve da spasi prijatelje!
Foto: Petar Aleksić, Facebook

potraga još traje

HEROJSKI POTEZ NENADA UOČI NESREĆE NA DUNAVU: Znao da će to BITI KOBNO po njega, ali pokušao je sve da spasi prijatelje!

Crna Hronika -

Potraga za trojicom mladića, koji su nestali u Dunavu nedaleko od Ade Huje nastavljena je i juče, a njihovi prijatelji ispričali su za Kurir šta se dešavalo kobne večeri

Nenad Trivković (38) koji je nestao sa svojim prijateljima Milošem Markovićem (37) i Milanom Nikolićem (36) nakon što im se u subotu uveče prevrnuo čamac na Dunavu kod beogradske Ade Huje, skinuo je svoj zaštitni prsluk u trenutku nesreće i podelio ga s njima iako nije bio dobar plivač, saznaje Kurir od njihovih prijatelja!

Na plastičnom čamcu "Tri princeze" u subotu uveče bio je i Mane K. (37) koji je uspeo da dopliva do obale. Podsetimo, četvorica mladića su u subotu preko dana roštiljali na Beloj steni, a u povratku, oko 22 sata, negde oko kilometar ispod Pančevačkog mosta, na 100 metara od obale, talasi su prevrnuli plovilo, koje je u vlasništu nestalog Miloša Markovića.

Nestabilno plovilo

nestali mladići milan nikolić, nenad trivković i miloš marković
nestali mladići milan nikolić, nenad trivković i miloš markovićfoto: Facebook

- Čamcem, koji je nestabilan, uzak i plitak, uputili su se do Bele stene gde su se družili. Međutim, kada su krenuli kući ka Zemunu, vremenski uslovi su bili jako loši za plovidbu, ali momci nisu odustali nego su se otisnuli - kaže za Kurir jedan od prijatelja nestalih:

- Nenad je jedini na sebi imao prsluk, ali je u trenutku kad su svi završili u vodi nesebično i herojski skinuo prsluk i podelio ga s prijateljima. On je bio plivač, ali ne baš toliko dobar, pa je uvek nosio prsluk kada bi bio na reci zbog bezbednosti.

Naš sagovornik navodi da su prijatelji navodno zajedno potonuli, dok je Mane K. uspeo da se spasi jer je plivao.

potraga na dunavu traje od prijave nestanka mladića
potraga na dunavu traje od prijave nestanka mladićafoto: Petar Aleksić

- Nestali su se držali za delove čamca, ali i za taj prsluk, a voda ih je bukvalno nosila. Oni su jaki momci, spremni fizički, ali voda je čudo. Oni su verovatno ubrzo nestali pod vodom, dok je Mane plivajući uspeo da se domogne kopna. Mislim da bi se Nenad spasio da je ostavio prsluk na sebi, ali on je jedna velika ljudina i podelio ga je sa drugarima, kao što je uvek sve delio.

Potraga za Nenadom, Milošem i Milanom i juče je nastavljena na priobalju, ali i na reci. Pored pirpadnika MUP, učestvuju i brojni prijatelji nestalih, kao i drugi građani koji imaju mogućnosti. Kako Kurir saznaje, na Dunavu je juče bio i Mane K., koji je psihički slomljen zbog svega što se dogodilo, ali ne odustaje od potrage za svojim drugovima.

U potragu uključeni MUP Srbije, porodica, prijatelji nestalih, ali i dobrovoljci

1 / 6 Foto: Petar Aleksić

- Maneta je ova tragična situacija pogodila i ne želi da odmara, već požrtvovano traži kuma Nenada i drugove Miloša i Milana, koji čeka dete. Psihički je jako loše, dok fizički ima ogrebotine po celom telu. Daje sve od sebe, izgubljen je i jedva se drži, ali se želi da učestvuje u potrazi - kaže sagovornik.

Nađeni ranac i dokumenta

Svi raspoloživi timovi MUP Srbije i tokom jučerašnjeg dana učestvovali su u potrazi za nestalima.

- Rečna policija, Žandarmerija i pripadnici tima iz Sektora za vanredne situacije, kao i Jedinica za bezbednost na rekama MUP, pretražuju zonu od Pančevačkog mosta, pa nizvodno do Zemuna - kaže izvor i dodaje da su do sada nađeni delovi čamca, ranac, kao i delovi garderobe i dokumenta od jednog nestalog muškarca.

Apel za pomoć

Molim vas, trebaju nam dronovi i helikopter

Porodice Nenada Trivkovića, Miloša Markovića i Milana Nikolića apeluju na sve građane da im pomognu u potrazi, a Milošev brat Dušan za Kurir je precizirao šta im je u ovom trenutku najpotrebnije.

- Molimo sve ljude koji su u mogućnosti da nam pomognu u potrazi. Ono što nam je neophodno u ovom trnutku pored čamaca, brodića, glisera, koji bi takođe tražili, jesu dronovi koji bi preletali taj potez kako bi uspeli da vidimo da li je neko od njih u tom nepristupačnom delu - kaže Dušan i dodaje:

- Potez koji se sad pretražuje jeste Dunav sa strane Borče i to na nekom 1.160. kilometru nizvodno. Taj predeo se sad pretražuje i zato su nam potrebni svi ljudi koji mogu da nam pomognu, da se uključe.

Jedini preživeli dao izjavu policiji

Uhvatio sam se za plutu i tako plivao

Mane K. koji se jedini spasio iz čamca smrti, u policiji je dao izjavu i pružio informacije koje zna. Takođe, on je opisao kako je došlo do nesreće.

- Uhvatio sam se za plutu za sedenje i na njoj plivao do obale. Njih trojica su ostala do čamca, dozivali su pomoć, ali nikoga nije bilo oko nas - navodno je rekao Mane i objasnio:

mane k. se spasio iz hladnog dunava i sada traga za prijateljima
mane k. se spasio iz hladnog dunava i sada traga za prijateljimafoto: Facebook

- Vetar je duvao jako i jedan talas nas je podigao, kada nas je drugi poklopio, bilo je dosta vode i bili smo teški, pa je čamac počeo da tone i prevrnuo se.

Mane je, kako nezvanično saznaje Kurir, policiji ispričao šta se dogodilo, a prilikom davanja iskaza bio je vdino potresen i isrcpljen. - Bio je sav izgreban, jedva je stajao na nogama i jedva govorio - kaže izvor.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track