SRBIN PO DRUGI PUT UHAPŠEN U AMERICI! Nenad pao zbog 100 kg droge, danas izlazi pred sudiju
Foto: Printscreen Facebook

nepopravljiv

SRBIN PO DRUGI PUT UHAPŠEN U AMERICI! Nenad pao zbog 100 kg droge, danas izlazi pred sudiju

Crna Hronika -

Srpski državljanin Nenad Steljić (34), zvani Neš, koji je uhapšen u januaru u Nju Džerziju zbog sumnje da je trebalo da prošvercuje 100 kilograma marihuane za zloglasnu bandu "Everybody killa", danas bi trebalo da se nađe pred sudom u SAD.

Prema pisanju američkih medija, Steljić koji je još kao student od 19 godina otišao u Ameriku za boljim žiovtom, već je poznat tamošnoj policiji jer je 2018. godine hapšen zbog telefoniranja u vožnji, gde mu je prilikom pretresa vozila pronađeno 70 kilograma marihuane, a da bi izbegao kaznu, čak je pokušao da podmiti saobraćajce.

- U ponedeljak, 20. marta, je podignuta optužnica protiv Steljića za koga se sumnja da je radio za dve ulične bande "Bloods" i "Crips" na teritoriji Arkanzasa, koji su zapravo ogranak zloglasne bande koja se bavi silovanjima i ubistvima - prenose lokalni mediji.

uhapšeni nenad steljić
uhapšeni nenad steljićfoto: Printscreen Facebook

Kako navode američki mediji, Nenad Steljić, koji je rodom sa Novog Beograda, po drugi put je uhapšen u januaru i tada je trebalo da se pojavi pred sudijom u Nju Džerziju, ali je ipak prevezen u Arkanzas.

- Steljiću se na teret stavljaju dva krivična dela. Tereti se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i distribuciju droge, kao i za posedovanje u švercu 100 kilograma marihuane. Preti mu kazna od pet do 40 godina zatvora, novčana kazna ne veća od pet miliona dolara i obavezan nadzor do četri godine - prenose mediji i dodaju:

nenad steljić
nenad steljićfoto: Facebook

Druga tačka optužnice sa kojom se suočava Srbin jeste upotreba komunikacijskog uređaja u promociji krivičnog dela trgovine drogom, za koje mu preti maksimalna kazna do četri godine zatvora, novčana kazna od 250.000 dolara i godinu dana pod nadzorom. Nakon što mu je predočena kazna koja mu preti, on je razgovarao sa svojim advokatom i odlučeno je da će se danas naći pred američkom porotom.

- Nevin sam i hoću suđenje pred porotom - rekao je kratko Steljić.

Pomoćnica američkog tužilaštva rekla je sudiji da je vlada zatražila da Steljić bude zadržan u saveznom pritvoru dok se njegov slučaj ne reši.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track