UBILA MUŽA, OSUĐENA NA 3 GODINE ZATVORA: Jasminu muž godinama vređao i zlostavljao, ona uzela nož i zarila mu ga u grudi!
Foto: Printscreen/Facebook

viši sud u beogradu

UBILA MUŽA, OSUĐENA NA 3 GODINE ZATVORA: Jasminu muž godinama vređao i zlostavljao, ona uzela nož i zarila mu ga u grudi!

Crna Hronika -

Jasmina B. proglašena je krivom za ubistvo supruga Milorada u kući u Surčinu u novembru 2021. godine i prvostepeno je u Višem sudu u Beogradu osuđena na tri godine zatvora.

Sud ju je osudio za ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Kako je objasnila sudija, veštaci su utvrdili da je okrivljena tada bila u stanju smanjene uračunljivosti.

- Bez svoje krivice dovedena je i u stanje razdražljivosti, vređanjem i zlostavljanjem od strane supruga i to je predstavljalo kumulaciju stanja koje je godinama trpela. Posle rasprave uzela je kuhinjski nož, ušla u sobu gde je sedeo i ubola ga u grudi. Nanela mu je jednu tešku telesnu povredu opasnu po život, od koje je preminuo u Urgentnom centru - obrazložila je sudija presudu, a prenele su Novosti.

Podsetimo, Jasmina B. je u završnoj reči plačući rekla da se najiskrenije kaje, da nije prošao nijedan dan, a da ne misli o tome i da se ne pokaje i da nije htela da ubije muža.

I iz sudnice je izašla brišući suze nakon izrečene presude.

Surčin, ubistvo
foto: Nikola Anđić, Printscreen/Facebook

Prethodno je zamenik tužioca u završnoj reči predložio da se okrivljena oglasi krivom za ubistvo i kazni zatvorom. Naveo je da joj nisu našli otežavajuće okolnosti, a da ima čitav niz olakšavajućih od kojih na kraju i njeno korektno držanje tokom suđenja.

Branilac Nemanja Jakšić tražio je da se Jasmina osudi na godinu i tri meseca zatvora za nanošenje suprugu teške telesne povrede sa smrtnim ishodom:

- Milorad je bio sklon alkoholu i maltretirao je godinama i nju i decu. Kod okrivljene je došlo do akumuliranja nezadovoljstva, zbog psihičkog i fizičkog zlostavljanja, jer je godinama trpela njegov poročan život. Kažu, zašto ga onda nije napustila? Kako da ga napusti, ima troje dece, a nije bila zaposlena i nije imala novca za svoje i njihovo izdržavanje, niti je imala gde da ode. Pre nego što ga je ubola nožem, Milorad ju je udarao i vređao.

Branilac Jakšić je naveo da je okrivljena pokazala iskreno kajanje, da nije imala nameru da ga ubije, ubola ga je jednom i nije nastavila da ga više puta ubada nožem i zasigurno ubije. Pošto u početku nisu mogli da dobiju Hitnu pomoć, zajedno sa najmlađim sinom ga je nosila do auta da ga voze u bolnicu, prenose Novosti.

Surčin, ubistvo
foto: Nikola Anđić

(Kurir.rs - Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track