CELO KAČAREVO ZANEMELO POSLE TRAGEDIJE U ŠKOLI! Meštanka: "Otac klečao pored mrtvog sina, direktorka pala u školskom dvorištu"
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

CELO KAČAREVO ZANEMELO POSLE TRAGEDIJE U ŠKOLI! Meštanka: "Otac klečao pored mrtvog sina, direktorka pala u školskom dvorištu"

Crna Hronika -

Većina učenika iz Osnovne škole u Kačarevu danas nije došla na nastavu. U školi su prisutna deca nižih razreda, ali se u zgradi nalazi obaveštenje da roditelji koji ne žele danas ne moraju da dovode decu u školu.

Dečak (14) presudio je sebi skom sa drugog sprata škole. O tome šta se dogodilo obavešteno je Više javno tužilaštvo u Pančevu. Obdukcija je pokazala da je detetu nakon skoka pukla aorta.

- Utvrđeno je da je smrt nasilna i da je nastupila usled pucanja aorte. Utvrđeno je da se to dogodilo zbog jakog kontakta tela sa podlogom na koju je palo - rekao je sagovornik iz istrage.

- Direktor danas ne može da daje izjave. Obratiće vam se nadležni saopštenjem - kaže sagovornik Telegrafa iz škole.

Otac klečao pored deteta

Jedna meštanka Kačareva juče je prošla pored škole u trenutku tragedije. Navodi da se ovako nešto u tom mestu nikada nije desilo.

- Videla sam čoveka kako čuči, mislila sam da se ljudi okupljaju jer mu je pozlilo, a onda sam shvatila da je dete skočilo i da je to otac. Sve se desilo dok su deca izlazila iz škole. Direktorka je trčala toliko da je pala u školskom dvorištu - kaže meštanka.

Ona dodaje da su dve lekarke pokušavale da reanimiraju dečaka koji je davao znake života.

- Ubrzo je stigla i Hitna pomoć iz Pančeva, ali su nedugo nakon dolaska rekli da je dete preminulo. Ovo je zaista velika tragedija, šok je bio i za decu u učionici, ali i za decu koja su izlazila iz škole i videla šta se desilo. Oni su bili kao izgubljeni - kaže.

Tragedija se dogodila juče oko 12.30 časova na času nemačkog jezika. Radnik obezbeđenja je pozvao policiju. Istraga je u toku i vodi je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track