"NAKON RAZGOVORA, DONELI SMO ODLUKU..." Oglasio se advokat oca monstruma koji je ĆERKU DRŽAO KAO ROBA! Poručio samo jedno
Foto: Zorana Jevtić

pakao umesto života

"NAKON RAZGOVORA, DONELI SMO ODLUKU..." Oglasio se advokat oca monstruma koji je ĆERKU DRŽAO KAO ROBA! Poručio samo jedno

Crna Hronika -

Uroš Pašajlić (38), osumnjičen da je u stanu u Ulici Ružice Sokić 8, u beogradskom naselju Mirijevo, duži vremenski period zatvorenu držao svoju ćerku (8), juče je, nakon privođenja u Prvo osnovno tužilaštvo, prebačen u Centralni zatvor, pošto mu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Prema rečima njegovog branioca, advokata Nemanje Lukića, na ovu odluku neće ulagati žalbu.

- Nakon konsultacija sa mojim klijentom, odlučili smo da nećemo izjavljivati žalbu na rešenje suda o određivanju pritvora, kako bi postupak bio nesmetano sproveden - izjavio je juče advokat Lukić.

Pašajlić se pred tužilaštvom branio ćutanjem, a kako je saopšteno, samo je rekao da je izvesno vreme konzumirao opojne droge i alkohol. U narednim danima, Tužilaštvo će ispitati njegovu emotivnu partnerku koja ga je 24. marta prijavila policiji, jer ju je, kako je tvrdila, pretukao. Ona je tada kazala i da Pašajlić ima maloletnu ćerku, koja je zaključana u stanu u Mirijevu. Kada su policajci ušli u stan, devojčicu su zatekli u kadi u jako lošem stanju.

Uroš Pašajlić, Mirijevo, otac iz pakla
foto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva

Nakon što je mala primljena u Dečju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj ulici, utvrđeno je da je dehidrirala i izgladnela. Merenjem je konstatovano da ima svega deset kilograma, što odgovara uzrastu deteta od tri do četiri godine. Lekari sada čine sve da što pre stabilizuju njeno zdravstveno stanje, tačnije da je dignu na noge. Redovno prima sve potrebne terapije, pa je primetno da je bolje.

Zasad se još ne zna koliko će devojčica ostati u Tiršovoj. Kako navode upoznati sa procedurom, kada lekari utvrde da je dovoljno oporavljena da može da bude otpuštena iz bolnice, nadležni Centar za socijalni rad će otpočeti proceduru za njen smeštaj.

- Gde će biti smeštena, zavisi u kakvom će psihičkom i fizičkom stanju biti nakon lečenja - navodi izvor.

- Postoji opcija da je smeste u jedan od domova, ali ako se ispostavi da je nefunkcionalna, onda će morati da bude prebačena u stacionar u Zvečanskoj. Međutim, prema onome što mi je zasad poznato, više verujem da će devojčica biti smeštena u Dom.

U tom slučaju može se raditi i procena smeštaja u hraniteljsku porodicu. Druga opcija je da se pokrene i postupak za usvajanje.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja