PRONAŠLI MU DROGU I PIŠTOLJ: U Kruševcu uhapšen policiji dobro poznati mladić (28), pucao, pa ga uhvatili
Foto: MUP

PRONAŠLI MU DROGU I PIŠTOLJ: U Kruševcu uhapšen policiji dobro poznati mladić (28), pucao, pa ga uhvatili

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu, zajedničkim radom sa Bezbednosno-informativnom agencijom, uhapsili su M. S. (1995) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

On se sumnjiči da je, kako bi isprobao vatreno oružje koje je neovlašćeno držao i nosio, pucao na placu vikendice koju koristi, u ataru sela Čitluk.

pištolj
foto: MUP

Policija je u pretresu ove lokacije pronašla sedam čaura različitog kalibra, a u neposrednoj blizini dva pištolja od kojih jedan sa prigušivačem, 85 komada municije različitog kalibra, dva džaka sa 7,2 kilograma marihuane i digitalnu vagicu za precizno merenje.

Inače, M.S. je u ranijem periodu hapšen zbog izvršenja više teških krivičnih dela.

Zaplenjena količina, vrsta oružja, municije, kao i prigušivač pucnja, ukazuju na postojanje indicija da je navedeno oružje planirano za korišćenje u međusobnom obračunu kriminalnih grupa.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track