KO ZNA ŠTA JE SAD URADIO PA SU GA RANILI, VERUJEM U BOŽJU PRAVDU: Stefanova majka progovorila o ranjavanju ubice njenog sina
Foto: Privatna Arhiva

obrenovac

KO ZNA ŠTA JE SAD URADIO PA SU GA RANILI, VERUJEM U BOŽJU PRAVDU: Stefanova majka progovorila o ranjavanju ubice njenog sina

Crna Hronika -

Vasilije Mirković (32) iz Obrenovca koji je u januaru osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva Stefana Lazarevića u decembru 2018, ranjen je pre dva dana zajedno sa svojim bratom Milošem (26) nasred ulice.

Ranajvanje se dogodilo prekjuče oko 14 sati na glavnoj ulici u Obrenovcu, a tom prilikom braću su ranjena.

- Sumnja se da je u pitanju neka opomena i sačekuša za braću. Nepoznati napadač je tog dana Vasilija upucao u koleno, dok je njegovog brata koji je bio do njega ranio u potkolenicu i natkolenicu - kaže Kurirov izvor i dodaje:

ranjeni vasilije mirković
ranjeni vasilije mirkovićfoto: Privatna Arhiva

- Napadač je nakon rafalne paljbe pobegao u nepoznatom pravcu i policija intezivno traga za njim, a ispituje se i mogućnost da li je imao saučesnika. Braća su nakon što su pogođena takođe, pobegla sa mesta pucnjave i onako krvavi otišli nekoliko kilometara dalje i pozvali navodno prijatelja koji ih je potom odvezao u bolnicu.

Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje pucnjave, kao i motiv.

stefan lazarević ubijeni
stefan lazarević ubijenifoto: Privatna Arhiva

- Policija je uzela i snimke sa nadzornih kamera lokala ispred kojih se pucnjava usred bela dana i dogodila. Povređeni su nakon pregleda i dijagnostike u bolnici, saslušani ali su navodno rekli da ne znaju koje je ispalio vatru na njih - kaže izvor i dodaje da su i braća poznati znalci policije.

- Vasilije čeka da ide na robiju za koju je osuđen u januaru, a Miloš je u aprilu prošle godine pušten iz zatvora gde je bio zbog droge.

neutešna majka plače za sinom
neutešna majka plače za sinomfoto: Privatna Arhiva

Zločin za koji je Vasilije osuđen dogodi se 23. decembra 2018. ispred kafane u mestu Stubline kod Obrenovca, a Stefanova majka Katarina sada je za Kurir rekla da je čula da je ubica njenog sina ranjen, ali da ne zna detalje.

- Mi očekujemo i živimo za dan da se on nađe iza rešetaka zbog ubistva mog sina. Slobodno šeta Obrenovcem i širi se kao neki heroj, a on svirepi ubica. Nadam se da ima Božje pravde i ko zna šta je sad uradio pa su pucalu u njega - rekla je Katarina.

Srećemo ubicu našeg sina

Ubica šeta kao heroj

Kurir je pre mesec dana objavio tužnu ispovest Stefanove porodice koja nam je tada detaljno opisala kroz koji pakao prolazi jer njegov ubica slobodno šeta gradom.

- Sa Stefanovom ćerkicom koju nije ni stigao da upozna videli smo ubicu! To je toliko teško da ne može ni da se zamisli. U istražnom zatvoru je proveo dve godine i tri meseca posle hapšenja, a onda je sve vreme na slobodi. Viđamo ga stalno, mnogo puta mi je bilo loše kad vidim kako slobodno hoda ulicima grada, i prvu i drugu presudu, kao i sada izvršenje kazne, on je čekao na slobodi. Zamislite samo da imate ubicu sina jedinca u svom komšiluku - drhtavim glasom rekao je tada Stefanov otac Goran.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja