"UPALI SU NA TUĐU TERITORIJU" Poznato ko su uhapšeni napadači na "Kobre"? Dvojici u Beton hali SLOMILI LOBANJU, a razlog je JEZIV
Foto: Facebook

PROGOVORILI POZNANICI

"UPALI SU NA TUĐU TERITORIJU" Poznato ko su uhapšeni napadači na "Kobre"? Dvojici u Beton hali SLOMILI LOBANJU, a razlog je JEZIV

Crna Hronika -

šest članova orkestra "Kobre" iz Vladičinog Hana napadnuto je 1. aprila u noći između subote i nedelje na parkingu Beton hale u centru Beograda, od čega su četvorica trubača pretučena.

Kako je Kurir ranije pisao, na njih je nasrnula grupa muškaraca, koji su im prišli sa lancima i palicama, nakon što su po pozivu došli na parking da sviraju.

Povređeni su Zoran D. (22) i Goran S. (44), koji imaju nagnječenje mozga i prelom lobanje, kao i Mališa A. (45), koji ima povrede glave i Ivica S. (25).

Njihovi poznanici rekli su da misle da su muzičari napadnuti od strane svojih kolega iz drugog orkestra, te da je razlog napada konkurencija.

trubači, tuča, Kobre
foto: Nenad Kostić, Facebook, Shutterstock, Ilustracija

Oni su, kako navode poznanici pretučenih muzičara, na ovoj "teritoriji" svirali i ranije, a kako navode poznanici, na tuđu "ne sme da se upada", kada je reč o svirkama.

- Moguće je da su napadnuti od strane svojih kolega iz drugog orkestra. Tu je konkurencija postala jaka, praktično svaki orkestar ima svoju "teritoriju" za sviranje i ne sme da upada u tuđu. Jedino nam to pada na pamet kao motiv. Svakako ovo nikako nije smelo da se desi, nadamo se da će teško povređeni muzičari preživeti - rekli su njihovi poznanici.

Oni su dodali da su trubači sa juga poslednjih godina premestili posao u Beograd, kako bi više zarađivali.

U društvu poznatih

Svirali Aci Lukasu

Prema rečima prijatelja, ali i sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, orkestar "Kobre" često se može videti u društvu poznatih. Na fotografijama se vidi kako su svirali poznatom folkeru Aci Lukasu.

- Često su se slikali sa glumcima, sportistima, pevačima. Objavili su slike sa Novakom Đokovićem, Žikom Todorovićem i Zvonkom Demirovićem - kaže nam prijatelj.

Prijatelji zabrinuti

Šta ako više ne budu mogli da sviraju?

Prijatelji povređenih muzičara kažu za Kurir da su zabrinuti za njihovo zdravlje, jer bi povrede glave i posle oporavka mogle da budu kobne po njihov posao.

- Verujemo da će se oporaviti, samo da budu zdravo i da mogu da nastave da se bave muzikom kako bi prehranili svoje porodice. Ne daj Bože da se ovako nešto ponovi. Strašno - kaže prijatelj i kolega povređenih.

Kurir.rs/D. Antonijević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track