NAVIJAČ PARTIZANA UMEŠAN U UBISTVO ESKOBARA OSTAJE IZA REŠETAKA: Marku Pjanoviću produžen pritvor, čeka ga transport u Srbiju
Foto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva

bosna i hercegovina

NAVIJAČ PARTIZANA UMEŠAN U UBISTVO ESKOBARA OSTAJE IZA REŠETAKA: Marku Pjanoviću produžen pritvor, čeka ga transport u Srbiju

Crna Hronika -

Pritvor Marku Pjanoviću može trajati do dostavljanja molbe za izručenje i ekstradicione dokumentacije iz Srbije

Marku Pjanoviću, vođi navijača Partizana iz Brčkog produžen je privremeni pritvor u Bosni i Hercegovini. Podsetimo, Pjanovića Republika Srbija potražuje zbog sumnje da je umešan u likvidaciju Nikšićanina Ranka Radoševića, zvanog Ranko Eskobar, koji je ubijen pre mesec dana na benzinksoj pumpi u Rušnju u Beogradu.

Podsetimo, zločin se dogodio 9. marta kada su dvojica maskiranih egzekutora, osumnjičeni Stefan Z. iz Lebana i Luka V. iz Kraljeva, ušla u kafić koji je bio u sklopu pumpe i ispalili kišu metaka na Radoševića.

Nakon rafalne paljbe oni su pobegli, a ubrzo su uhapšeni u štek-stanu na Novom Beogradu, gde je s njima bila i tinejdžerka (17) koja je, takođe, lišena slobode zbog sumnje da je pružala logistiku grupi.

Pored nje, iza rešetaka našla se i Azra Š. studentkinja iz Brčkog koja je inače, Pjanovićeva devojka, koja se tereti za saučesništvo u ubistvu.

marko pjanović i njegovo hapšenje
marko pjanović i njegovo hapšenjefoto: Kurir, MUP RS

- Rešenjem Suda BiH produžen je privremeni pritvor potraživanom Marku Pjanoviću iz Brčkog, kog potražuje Srbija zbog sumnje da je umešan u ubistvo Ranka Radoševića u Beogradu - navodi Dnevni Avaz, gde objašnjavaju:

- Pritvor Pjanoviću može trajati do dostavljanja molbe za izručenje i ekstradicione dokumentacije iz Srbije ili do nove odluke Suda BiH, a najduže 40 dana, računajući od dana hapšenja, odnosno od 15. marta do 23. aprila ove godine.

ranko radošević, mesto zločina i maskirani egzekutori
ranko radošević, mesto zločina i maskirani egzekutorifoto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva, Printscreen

Kako je Kurir već pisao, Pjanović je nakon hapšenja na saslušanju detaljno priznao da je kriv i da je učestvovao u u ubistvu Nikšićanina, koji je blizak škaljarskom klanu. Između ostalog Pjanović je naveo i da je naručilac ubistva Ranka Eskobara ista osoba koja je naručila egzekuciju Nikšićanina Luke Žižića i to straha od krvne osvete.

Azra Š.
Azra Š. foto: Facebook

Podsetimo, privremeni pritvor početkom nedelje produžen je i Azri Š., za koju pravosudni organi Bosne, takođe, čekaju zvanični zahtev za izručenje iz Srbije, koji bi trebalo da im bude dostavljen u roku od 20 dana.

(Kurir.rs - Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja