"BELIVUK SUMNJA DA HRVATIN SARAĐUJE SA TUŽIOCEM OD STARTA!" Napetost u sudnici, Radulović: Bilo je zabranjeno da se observiraju!
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

kurir tv

"BELIVUK SUMNJA DA HRVATIN SARAĐUJE SA TUŽIOCEM OD STARTA!" Napetost u sudnici, Radulović: Bilo je zabranjeno da se observiraju!

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu ispitivanjem okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Oni se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Veljko Belivuk
foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić

O novostima iz crne hronike, razgovarao je u "Pulsu Srbije" urednik portala Kurir.rs, Mladen Radulović.

Prvo je rekao da cela grupa gleda Hrvatina kao izdajnika koji je od početka sarađivao sa tužiocem:

- Odmah na početku ispitivanja počele su varnice. Sudija najčešće opomene nekog od svedoka ili okrivljenih. Na kraju se da pauza dok se ne umire svi. Sudija ima mehanizme da predupreti nedolično ponašanje u sudnici, odnosno može da izbaci sa suđenja bilo kog prisutnog. Oni Hrvatina gledaju kao izdajnika, a on je pričao non-stop. Najpre je sve počelo kada je Hrvatin počeo da se interesuje da bude svedok saradnik, pa ga je Belivuk pitao zašto nije uhapšen sa celom grupom, aludirajući na to da je Hrvatin sve vreme imao dogovor sa tužiocima. Hrvatin je rekao da nije došao u situaciju da bude uhapšen.

Potom se osvrnuo na jučerašnje suđenje, ali i da li Belivuku i grupi ide od ruke nalaženje nepodudarnosti u izjavama svedoka.

01:55

BELIVUK SUMNJA DA HRVATIN SARAĐUJE SA TUŽIOCEM OD STARTA! Napetost u sudnici, Radulović: Bilo je zabranjeno da se observiraju!

- Juče nije bilo razmena uvreda. Belivuk ispituje svedoke saradnike o svakom detalju, pokušavajući da naiđe da izreke koje se ne podudaraju. Oni su i našli neke detalje gde je svedok pričao jedno na saslušanju, a sada drugo, ali to su neki detalji poput marke automobila kojeg su vozili pre četiri godine, čovek ne može da se seti baš svih detalja. Pogotovo jer su oni u svom voznom parku imali bar desetine vozila - rekao je Radulović, pa nastavio:

- Danas, kada imamo sve tehnologije za praćenje, veoma je teško zamagliti trag nekoj službi koja vas observira. Tako da je očigledno da su oni imali podršku nekih moćnih struktura. Svakako da znamo za njihove veze sa policijom i to je bila najosnovnija karika njihovog tajnog delovanja. Jednostavno, policajci su u ono vreme žmurili, niko nije bio spreman da radi ovu grupu. To je javna tajna, oni su bili zabranjeni da se observiraju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja