EVO KO JE TREĆI BELIVUKOV VOJNIK KOJI JE PROPEVAO O TAJNAMA KLANA! Spasojević izdao kuma, a bio je i telohranitelj POZNATOM REPERU
Foto: Nemanja Nikolić

svedok saradnik

EVO KO JE TREĆI BELIVUKOV VOJNIK KOJI JE PROPEVAO O TAJNAMA KLANA! Spasojević izdao kuma, a bio je i telohranitelj POZNATOM REPERU

Crna Hronika -

Nikola Spasojević (29), zvani Spale, pripadnik klana Veljka Belivuka i navodno kum Marka Miljkovića, je sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopio sporazum o statusu okrivljenog saradnika i na osnovu toga bi trebalo da bude osuđen na 14 godina zatvora. On je započeo svoje izlaganje na današnjem suđenju u Specijalnom sudu gde govori o svim tajnama zloglasne grupe.

Podsetimo, Spasojević je uhapšen 4. februara 2021. godine zajedno sa ostalim članovima grupe. U početku se, sumnjalo da je prao novac za kriminalnu grupu, ali je tokom istrage otkriveno da je učestvovao i u likvidacijama, pisao je ranije Kurir.

Nikola Spasojević
foto: Vijesti.me

"Spasojević se sumnjiči da je učestvovao u ubistvima Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića, za koja je kriminalna grupa već optužena, ali i za učešće u likvidaciji Gorana Mihajlovića", potvrdio je ranije sagovornik Kurira i objasnio da je on na tajnoj aplikaciji Skaj koristio nadimak Topalović.

Navodno, on je vodio jedan od Instagram naloga navijačke grupe Principi, koju su Belivuk i Miljković, prema navodima tužilaštva, formirali kao paravan za vršenje krivičnih dela - kaže izvor.

Inače, pre hapšenja, kako je Kurir pisao, Nikola Spasojevic radio je u jednoj poznatoj firmi za transport novca, kao i kao obezbedenje u jednom hotelu. Tokom boravka u pritvoru, njegova nevenčana supruga se na društvenim mrežama pohvalila da joj je za godišnjicu poslao 101 ružu.

- Interesantno je da se došlo do informacija da se upravo Spasojević, pre nego što je uhapšen, raspitivao o jednom policajcu, jer je sumnjao da ga nevenčana supruga vara s njim - otkrio je izvor Kurira.

Nikola Spasojević
foto: Printscreen

Spasojević je pre hapšenja bio telohranitelj repera Stevana Đurića Raste, ispričao je na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal da je bio prestravljen od Marka Miljkovića i Veljka Belivuka i da je konstantno bio u panici da će i njega da ubiju, ali je priznao da je sa njima učestvovao u najtežim krivičnim delima. Tokom svedočenja je naveo i da zbog prizora koje je gledao ali i iz straha, nije mogao da spava.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, kriminalna grupa se tereti za pet brutalnih ubistava u kuci u Ritopeku. Kako se navodi, u nju su na prevaru doveli Milana Ljepoju, Lazara Vukićevica, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića, a potom ih zlostavljali, ubili i samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Njihove ostatke, kako se navodi u dokumentu tužilaštva, potom su bacili u Dunav.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track