EVO KO JE MUŠKARAC OSUMNIČEN DA JE UBIO I SPALIO ŠKALJARCA: Bežao iz psihijatrijske bolnice, HAPŠEN ZBOG PUCNJAVE, ranjavan...
Foto: printscreen Facebook Trag podkast, Printscreen/Instagram

debeo dosije

EVO KO JE MUŠKARAC OSUMNIČEN DA JE UBIO I SPALIO ŠKALJARCA: Bežao iz psihijatrijske bolnice, HAPŠEN ZBOG PUCNJAVE, ranjavan...

Crna Hronika -

Podgoričanin Dražen Vojvodić uhapšen je zbog sumnje da je ubio Vidaka Vujovića (23), čije telo je pronađeno pre dva dana u selu Šteke, nadomak Podgorice. Vojvodić je policiji poznat odranije. Hapšen je zbog razbojništva, nekoliko puta je bio ranjen.

Vojvodić je u žižu javnosti dospeo i kada je pobegao je iz psihijatrijske bolnice u Kotoru u junu 2012 godine. Služio je četvorogodišnju kaznu zbog teškog razbojništva. Dvadesetak dana nakon bekstva vraćen je iza rešetaka.

Vojvodić je 17. decembra 2022. godine pretučen i ranjen ostavljen pored puta. od Cetinja ka Lovćenu u mestu Bjeloši. Službenici cetinjske policije su u mestu Bjeloši kontrolisali vozilo kojim je upravljao Vojvodić, kojom prilikom su uočili da je on povređen, on je tada hitno prebačen u Klinički centar. Vojvodić je pretučen iste te godine, u junu.

Opljačkao poslovicu Pošte i pretučen

U julu 2021. godine, policija je uhapsila Vojvodić zbog sumnje da je opljačkao poslovnicu Pošte. On je, prema pisanju medija, iz ekspoziture odneo 1.214 evra. Policajac koji ga je primetio trčao je za njim, nakon čega je Vojvodić uhapšen. Međutim, poslednji napad pre jučerašnjeg dogodio se u junu 2022. godine, kada je D. V. pretučen zbog čega je uhapšen Podgoričanin A. Ć. V.

Vojvodić je teško ranjen 10. januara 2020. godine, a na njega je pucao tada devetnaestogodišnji mladić S. M. Za napadačem se danima tragalo, uhapšen je tek krajem februara, a Vojvodić je zadobio rane u vidu preloma potkolenice sa prostrelnom ranom.

Vozilo "audi" Podgoričanina Dražena Vojvodića uništeno je u požaru sredinom decembra 2020. godine na Cetinju. Kako su tada pisali mediji, on je nekoliko sati pre nego što mu je auto zapaljen, dovezao taj automobil i parkirao ga nadomak jednog gradilišta. Vozilo je tada zapaljeno i potpuno uništeno.

Zbog podmetanja požara, uhapšeni su M. R. i M. D. Kod M. R. je prilikom pretresa stana i drugij prostorija tada pronađeno oko 830 grama marihuana, pištolj sa rezervnim okvirom, 16 komada municije, pet električnih kapisli i sporogoreći štapin. Policija je tada u saopštenju navela da je Vojvodić bezbednosno interesantna osoba.

Hapšenje Vojvodića zbog sumnje da je ubio Vujovića usledilo je nakon višednevne istrage, tokom koje je saslušano nekoliko osoba, a neki od njih su bili upućeni i na poligrafsko ispitivanje. Vojvodić se na saslušanju branio ćutanjem. Tužiteljka će, kako se pretpostavlja, donijeti rješenje o zadržavanju Vojvodića do 72 sata.

Kurir.rs/Borba/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track