LEGLO MAFIJE! Gradonačelnik Budve uhapšen zbog ŠVERCA DROGE! Optužen za stvaranje KRIMINALNE ORGANIZACIJE! Ludilo u Crnoj Gori!
Foto: Youtube/Нова српска демократија

VELIKA AKCIJA POLICIJE

LEGLO MAFIJE! Gradonačelnik Budve uhapšen zbog ŠVERCA DROGE! Optužen za stvaranje KRIMINALNE ORGANIZACIJE! Ludilo u Crnoj Gori!

Crna Hronika -

Milo Božović, predsednik opštine Budva, uhapšen je juče ujutru u velikoj akciji crnogorske policije zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju i učestvovao u tri krivična dela šverca droge!

Akcija policije, sprovedena je u nekoliko gradova i osim Božovića u njoj su navodno privedeni pripadnici "budvanske grupe", navodi Dan. Istovremeno, crnogorski mediji prenose i da se traga za Nenadom Nenom Kaluđerovićem koji je javnosti postao poznat kao "heroj sa Cetinja", nakon što je u avgustu prošle godine ispalio hitac u pravcu masovnog ubice Vuka Borilovića.

Milo Božović
Milo Božović foto: Youtube/Нова српска демократија

Tužilac potvrdio

- Po nalogu državnog tužioca upućenog u Specijalno državno tužilaštvo, Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) je lišilo slobode predsednika opštine Budva M. B., jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopštio je državni tužilac Vukas Radonjić.

Božović je oko podneva sproveden u prostorije SPO, a pretohodno je policija pretresla njegovu kuću u centru Budve, u kojoj je i uhapšen, kao i kabineta u zgradi opštine. Branilac Mila Božovića, advokat Miroje Jovanović, izjavio je da je "uhapšen pogrešan Milo".

- Nije mi omogućeno da ga vidim, čekamo saslušanje. Tako da ja, kao branilac, nisam upoznat sa navodima i činjenicama koje mu se stavljaju na teret. Ovo je deo nekih, čini se, političkih igara, ali u narednim danima ćemo verovatno imati više odgovora - rekao je Jovanović.

Crnogorska policija juče nije saopštila ko je još uhapšen, niti zbog čega se traga za Kaluđerovićem, kao i da li mu se stavlja na teret da je bio pripadnik Božovićeve kriminalne grupe.

- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku i pomoć Evropola, Specijalno policijsko odjeljenje, uz logističku i operativnu pomoć Protivterorističke jedinice policije, preduzima mere i radnje u okviru uviđaja u dva krivična predmeta. O eventualnom lišenju slobode određenih lica i rezultatima mera i radnji koje su u toku, javnost će biti blagovremeno obaveštena - kazao je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Ranije saslušavan

Inače, Nenad Kaluđerović je na informativni razgovor privođen i prošle godine u avgustu, kada je ispitvan o ubistvu monstruma Vuka Borilovića. Međutim, istragom je utvrđeno da za Borilovića nije bio koban hitac iz Kaluđerovićevog, već iz policijskog pištolja.

Nenad Kaluđerović
Nenad Kaluđerović foto: printscreen Instagram pg_forass

Takođe, Kaluđeroić je saslušan i zbog protesta organizovanog na Cetinju prilikom izborne konvencije novoizabranog predsednika Crne Gore, Jakova Milatovića, kada je došlo do incidenta kada su okupljeni građani pokušali da spreče Milatovića da uđe u Sportski centar.

- Masu koja je nasrnula na Milatovića predvodio je Kaluđerović - pisali su tada crnogorski mediji.

Druga akcija

Uhapšeni sestrići krtice kavačkog klana

U velikoj akciji policije, juče su prema nezvaničnim infomracijama privedena i braća D. G. i B. G., inače sestrići Ratka Živkovića zvanog Zemo.

Veljko Belivuk, Damir Hodžić, Mile Radulović Kapetan
foto: Zorana Jevtić, MUP RS

Živković se, podsetimo, sumnjiči da je učestvovao u ubistvu škaljaraca Damira Hodžića i Adisa Spahića u mestu Spuž. Živković se, podsetimo, sumnjiči da je u tom zločinu učestvovao zajedno sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

- Policija je juče pretresla ponovo kuću u kojoj su ubijeni Hodžić i Spahić, kao i porodičnu kuću braće - kaže izvor Kurira. Podsetimo, Ratka Živkovića je u svom iskazu pominjao i svedok-saradnik Srđan Lalić, koji je naveo da je on bio najveća krtica kavačkog klana u suprotstavljenom škljaraskom klanu. Naveo je da je on namamio dvojicu ubijenih u kuću, ali i da je zahvaljujući njemu otkrivena lokacija Alana Kožara, koji je ubijen na Krfu.

(Kurir.rs)

Štampano izdanje 14.04.2023.
foto: Kurir

Na Veliki petak Kurir vam poklanja LUKSUZNU IKONU ISUSA HRISTA I PRESVETE BOGORODICE – DIPTIH SA ZLATOTISKOM I MOLITVOM

Kurir, Dodatak
foto: Promo

Srpska pravoslavna crkva i svi njeni vernici u nedelju, 16. aprila, obeležavaju Uskrs, najveći hrišćanski praznik. Tradicionalno, uoči Uskrsa, KURIR DARUJE SVOJE ČITAOCE VREDNIM POKLONIMA. Uz kupljeni primerak dnevnih novina, poklanjamo vam luksuznu ikonu – DIPTIH u zlatotisku s molitvom.

Na levoj strani ikone nalazi se lik Presvete Bogorodice, a na desnoj lik Gospoda Isusa Hrista u zlatotisku. Na poleđini ikone je molitva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track