ZLO! OVI MONSTRUMI SU UBIJALI TINEJDŽERKE U SRBIJI: Davili ih, masakrirali nožem i gušili sonom kiselinom, a 2014. godina NAJCRNJA
Foto: Dado Đilas, Privatna arhiva, Ilustracija

oduzeli im mladost

ZLO! OVI MONSTRUMI SU UBIJALI TINEJDŽERKE U SRBIJI: Davili ih, masakrirali nožem i gušili sonom kiselinom, a 2014. godina NAJCRNJA

Crna Hronika -

Nevena Petrović (16), krvnički je ubijena u ponedeljak u Ripnju kod Beograda kada ju je komšija Stojan Ilić (38) odveo u šumu i izbo nožem. Nažalost, mnogo devojčica je za proteklih 10 godina stradalo od ruku pomračenih umova, a 2014. godina bila je najcrnja, jer su te godine stradale čak tri devojčice!

Na pitanje "zbog čega nasilnici za žrtve biraju ni krive ni dužne maloletnice", odgovora praktično nema. Psiholog Leo Ivanišević, gostujući na Kurir TV povodom ubistva u Ripnju, rekao je da kod nasilnika postoje četiri mračne crte ličnosti.

Mračne crte

- To su narcizam, sadizam, makijavelizam i psihopatija. Javljaju se kao spontano probijanje granica, potreba da se traži svoje, uverenje da pravila ne važe za mene, ali važe za sve ostale - objašnjava Ivanišević:

- Ta osoba od jednom počinje da veruje u natprirodno, počinje da ima paranoidne ideje, misli da mu neko radi o glavi i onda pod stresom možemo da imamo to pucanje, odlepljivanje, kada neko počne ovako impulsivno da deluje.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Slučaj Nevene Petrović, kojoj je presudio komšija opsednut crnom magijom, koji je, kako pričaju rođaci bio i zaljubljen u nju, nažalost, nije usamljen i tinejdžerke su u Srbiji ubijane na najmonstruoznije načine. Nekima su presudili zlotvori koje one nikada nisu videle u životu.

Život devojčice Ivane Podraščić (14) iz Batajnice ugasio se 31. jula 2014, kada ju je silovao, a zatim ubio Darko Kostić. Ttelo je nađeno nekoliko meseci kasnije u trošnoj kući u Rakovici u Beogradu.

- Zločin je otkriven tek nakon što je devojka (22) prijavila da je silovana, a ispostavilo se da ju je Kostić napastvovao u istoj kući u kojoj i Ivanu. Devojčica je silovana, davljena i sa više udaraca motikom ubijena. Njeno telo je Kostić zamotao u ćebad i sunđere i zakopao u dvorištu - podseća izvor.

Ivana Podraščić
foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva, MUP Srbije

Kostić je osuđen na 40 godina zatvora.

Iste godine i istog meseca, u noći između 24. i 25. jula 2014, u Bajmoku kod Subotice ubijena je Tijana Jurić (15). Devojčicu je presreo, uvukao u auto, zatim ubio i zakopao na smetlištu, Dragan Đurić, mesar iz Surčina.

Tijana Jurić, Dragan Đurić

Tijanu nije poznavao, a za zločin je osuđen na 40 godina. Tokom suđenja, na pitanje "zašto je ubio Tijanu", Đurić je odgovorio "ne znam".

Crna godina

Te crne 2014. godine dogodilo se još jedno svirepo ubistvo tinejdžerke.

Čedomir Đurić iz Salaša kod Zaječara ubio je skoro pet decenija mlađu Draganu Ćirić (18) iz istog sela.

Čedomir Đurić, Dragana Ćirić
foto: Privatna Arhiva

On je devojku prvo pretukao u svom autu i davio je. Dok je još bila živa, sipao joj je sonu kiselinu u usta, a potom je bacio u jezero u selu Glogovac. Dva dana kasnije Đurić je uhapšen.

- Priznao je da je ubio tinejdžerku jer je bio patološki zaljubljen u nju i da ga je obuzela ljubomora jer nije mogao da se pomiri što ona ima momka - rekao je tada izvor. Đurić je 2015. osuđen na 40 godina robije.

Čombe iz Batajnice

Iskasapio Tamaru, a samo htela da mu pomogne

Srbija je plakala i 2005, nakon što je Dragan Nikolić Čombe (43) ubio Tamaru Ivanović (13) iz Batajnice i to sa 17 uboda nožem.

- Nikolić je sreo devojčicu dok se vraćala iz škole, bio je pijan i pao, a onda mu je ona prišla da pomogne. Bez ikakvog povoda, nožem koji je imao u džepu, napao je Tamaru. Od devojčice na izdisaju uzeo je mobilni koji je kasnije prodao - podseća izvor.

Dragan Nikolić Čombe, Tamara Ivanović
foto: Privatna Arhiva

Nikolić je sav umazan krvlju otišao na drugi kraj Batajnice i nastavio da pije. I on je osuđen na 40 godina.

Zločinac na slobodi

Milici prerezao vrat

U Subotici je, u oktobru 2010. ubijena Milica Barašin (16) dok se vraćala kući iz grada oko 21 sat. Ubica joj je prerezao vrat, a ubistvo nije rešeno.

- U ušima je imala slušalice, a kod kuće je čekala majka. Kod groblja i šume, na mestu sa kojeg se vidi njena kuća, s leđa joj je prišao muškarac, prerezao joj vrat mesarskim nožem koji nije pronađen. Nije je opljačkao, niti seksualno zlostavljao. Ubio je i pobegao - podseća izvor.

Milica Barašin
foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs - D. Antonijević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja