"HEROJ SA CETINJA" BELIVUKOV POMAGAČ? Potraga za Kaluđerovićem zbog UBISTAVA U SPUŽU: Osumnjičen da je deo Zvicerove ekipe!
Foto: Zorana Jevtić, printscreen Instagram pg_forass, Privatna Arhiva

dve akcije hapšenja u cg

"HEROJ SA CETINJA" BELIVUKOV POMAGAČ? Potraga za Kaluđerovićem zbog UBISTAVA U SPUŽU: Osumnjičen da je deo Zvicerove ekipe!

Crna Hronika -

Pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja od juče tragaju za Cetinjaninom Nenadom Kaluđerovićem, kojeg sumnjiče da je deo kriminalne grupe odgovorne za dvostruko ubistvo u Spužu u oktobru 2020. godine, kada su ubijeni škaljarac Damir Hodži i njegov zet Adis Spahić!

Za ove likvidacije se, da podsetimo, sumnjiče Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković koji se u Srbiji terete za još sedam brutalnih ubistava, ali i Ratko Živković za koga se navodi da je bio krtica u škaljarskom klanu i pomogao kavčanima da ubiju Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

Damir Hodžić
Damir Hodžićfoto: Privatna arhiva

Naime, iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) saopštili su da je osim Kaluđerovića u bekstvu i Dado Pavićević, a da su u toj akciji uhapsili četiri osobe, braću Bata i Dejana Gašića, Darka Prelevića i M.N.

- Njih šestoricu, i S. K. koji je odranije u pritvoru, terete da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu na štetu Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića - navode podgoričke Vijesti.

Adis Spahić
Adis Spahićfoto: printscreen Facebook

Hodžić je bio pripadnik škaljarskog kriminalnog klana, a njegov zet Spahić nije imao krivični dosije. Njih dvojica na prevaru su namamljena u Spuž, gdje su ih u naselju Stanjevića Rupa ubili pripadnici kavačkog kriminalnog klana.

Policija je juče pretresla kuću u kojoj su likvidirani, a prema saznanjima Vijesti pretresi će se nastaviti i narednih dana.

Navodno, oni po nalogu postupajućeg specijalnog tužioca pokušavaju da otkriju gde su, nakon likvidacije, sakrivena tela ubijenih.

Specijalni tužilac i portparol Vukas Radonjić juče je za Vijesti kazao da po nalogu SDT-a pripadnici SPO u više crnogorskih gradova sprovode dve akcije.

Jedna je bila usmerena na hapšenje svih osumnjičenih za ubistvo u Spužu.

Zvicerovi ljudi

Sredinom avgusta 2022. godine policija je dopunila krivičnu prijavu i konstatovala da su taj zločin organizovali i u njemu učestvovali vođe i visokopozicionirani članovi kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Milan Vujotić, Radoje Žuti Živković, Dragan Knežević i Stefan Kraljević.

Njih terete da su u kući Živkovića, u Spužu, na prevaru doveli Barane Hodžića, Spahića i Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Radoje Zvicer
foto: Privatna arhiva

Hodžića i Spahića su odmah likvidirali, a onda gotovo u potpunosti demolirali kuću, pa potom zidove iznova gletovali, krečili, ali i mijenjali pločice, parket, vrata, namještaj...kako bi prikrili tragove likvidacija.

Kapetana su prevezli na drugu lokaciju, gdje su ga nakon dužeg mučenja ubili, a njegovo tijelo spalili na padinama Lovćena.

Dosije Kaluđerović

Odlukom Apelacionog suda Nenad Kaluđerović je 2013. godine pravosnažno oslobođen optužbi da je ubio Željka Jovanovića, ispred kafe-bara “Ambasador” 13. avgusta 2006. na Cetinju.

U oktobru 2021. godine uhapšen je zbog optužbi da je u danima kada su na Cetinju organizovani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru počinio krivično delo terorizam. Oslobođen je i tih optužbi.

Nenad Kaluđerović
foto: printscreen Instagram pg_forass

Saslušavan je kraljem ljeta 2022. godine, nakon što je likvidiran Vuk Borilović, koji je u ubilačkom pohodu usmrtio 10 sugrađana, među kojima i dvoje dece.

Tužilaštvo je ispitivalo da li je Borilovića pogodio hitac iz Kaluđerovićevog pištolja, a na kraju je utvrđeno da su tog Cetinjanina usmrtili hici iz policijskog pištolja.

Kaluđerović je bio i među okupljenima na protestu u martu ove godine, na kojem je napadnut tadašnji predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

Na spisku je intelektualaca koji je objavio DPS, a koji su podržali predsjedničkog kandidata te stranke Mila Đukanovića.

Kurir.rs/D.A./Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track