ON JE NAJTRAŽENIJI BEGUNAC! Još jedna poternica za vođom kavačkog klana RADOJE ZVICER NARUČIVAO UBISTVA, a oni realizovali
Foto: MUP RS, Shutterstock

akcija policije

ON JE NAJTRAŽENIJI BEGUNAC! Još jedna poternica za vođom kavačkog klana RADOJE ZVICER NARUČIVAO UBISTVA, a oni realizovali

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu raspisao je još jednu poternicu za vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom koji se sumnjiči da je bio deo kriminalne grupe koja je u utorak uhapšena u velikoj akciji policije! Njemu se na teret stavlja da je bio deo kriminalne grupe i da je ostale pripadnike podstrekao na pokušaj ubistva za koji se sumnjiče!

Akcija hapšenja osumnjičenih
Akcija hapšenja osumnjičenihfoto: MUP Srbije

- Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je osumnjičenima A.C, B.D, D.R, Z.R i D.O odreden pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, opasnosti da bi boravkom mogli da ponove krivična dela, kao i zbog uznemirenja javnosti - potvrđeno je iz suda. Kako saznajemo, Z. R. je upriavo Zvicer, a poternica je raspisana i za Ognjenom D., koji je takođe u bekstvu.

Osumnjičenoj Aleksandri Č., koja je jedina žena uhapšena u sklopu velike akcije, na teret je stavljeno da je bila član kriminalne grupe, kao i da je pomagala u pokušaju ubistva.

Prva presuda

Osuđen u Srbiji za falsifikat

Apeacioni sud u Novom Sadu u feburaru je potvrdio provostepenu presudu Višeg suda Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, kojoim je Radoje Zvicer osuđen na kaznu od dve godine i pet meseci zatvora zbog navođenja na overu neistinitog sadržaja i falsifikovanje isprave.

- Bogdan D. i Dejan R., sumnjiče se za prinudu i izazivanje opšte opasnosti, dok se odbegli Ognjen D. sumnjiči za dve prinude, dva krivična dela opšte opasnosti i pomaganje u ubistvu - otkriva sagovornik Kurira. Inače, Radoje Zvicer na crvenoj Interpolovoj poternici je od 2021. Poternicu za njim su raspisale i Srbija i Crna Gora zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja stoji iza više ubistava, kao i trgovine drogom i oružjem.

Veljko Belivuk i Radoje Zvicer
Veljko Belivuk i Radoje Zvicerfoto: Zorana Jevtić, EPA

- Posle pokretanja istrage protiv Zvicera zbog sumnje da je naručio brojna ubistva na teritoriji Srbije, ali i stvaranju kriminalne grupe koja je izvršavala njegova naređenja, Srbija je raspisala poternicu za njim. Poslednji put, za njega se čulo kada je prošle godine stigla vest da je Zvicer ubijen u oktobru u Panami, ali se ona ispostavila kao netačna - podseća sagovornik Kurira. Nekoliko dana kasnije, pred Specijalnim sudom u Beogradu, o navodnom ubistvu i skrivanju Zvicera u Panami progovorio je i Veljko Belivuk, koji je bio jedan od njegovih najbližih saradnika. Govoreći o tome da je pred hapšenje u februaru 2021. sa Markom Miljkovićem boravio u Crnoj Gori kao gost Radoja Zvicera, Belivuk je izjavio:

- Mogli smo u Panamu da odemo, al nismo, u Srbiju smo se vratili. Evo, moram svima da kažem da nije Radoje Zvicer ubijen. Evo baš mi ih je žao - rekao je Belivuk u sudu. Inače, tokom suđenja Belivukovoj grupi, svedok saradnik Srđan Lalić izjavio je da je kriminalnu grupu finansirao Zvicer.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track