KO JE "VRAČARAC" SA ZVICEROVE LISTE ZA ODSTREL: Savića angažovali za 2 likvidacije, a zbog ovoga je zasmetao svojim "kavčanima"?!
Foto: MUP RS

otkrivamo

KO JE "VRAČARAC" SA ZVICEROVE LISTE ZA ODSTREL: Savića angažovali za 2 likvidacije, a zbog ovoga je zasmetao svojim "kavčanima"?!

Crna Hronika -

Strahinja Savić, čije su ubistvo pokušali pripadnici kriminalne grupe uhapšene u velikoj akciji policije u Beogradu i Kraljevu, navodno je bio pripadnik ogranka kavačkog klana, takozvanih "vračaraca" koje je predvodio odbegli Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara!

Kako izvor Kurira otkriva ime Strahinje Savića dovodi se u vezu sa likvidacijom Aleksandra Šarca u Tržnom centru Ušće u Beogradu 17. oktobra 2020. Navodno, u vreme pripreme tog ubistva Savić je primao direktno naloge od Vušovića, koji važi za jednog od najbližih Zvicerovih saradnika

Aleksandar Šarac ubijen u TC Ušće
Aleksandar Šarac ubijen u TC Ušćefoto: Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

Podsetimo, sumnja se da je Šarca u Ušću po nalogu Vušovića ubio Lazar Ilić koji je zajedno sa Savićem u januaru 2021. uhapšen u Budvi.

Šarac je tada teško ranjen, a preminuo je devet dana kasnije u bolnici. - Osumnjičeni Nikola Vušović kao organizator kriminalne grupe dao je naloge ostalima, između ostalih i Strahinji Saviću koji je imao zadatak da iznajmljuje automobile od renta kar agencija, i da potom tim automobilima prevozi ostele učesnike u ubistvu do mesta zločina. Takođe je sa Lazarom Ilićem iznajmljivao stanove po Beogradu u kojima je Ilić boravio do dana ubistva - navodi se u naredbi za pokretanje istrage protiv ogranka kavačkog klana, takozvane vračarske grupe.

Strahinja Savić, kako se navodi, takođe je bio zadužen da od Nikole Vušovića preuzme silikonske maske koje bi koristili izvršioci ubistva. - Posle zločina, Savić je Lazara Ilića prevezao do iznajmljenog stana - navodi se u naredbi.

Podsetimo, za učešće u ubistvu Šarca osumnjičen je i bivši suprug starlete Tamare Đurić, Nikola Kačarević. On se sumnjiči da je kobnog dana, po dogovoru sa Vušovićem, namamio Šarca na sastanak u Ušću i Džoniju s Vračara javio okako je žrtva obučena.

Ubijeni Šarac sa Kačarevićem i Tamarom Đurić
Ubijeni Šarac sa Kačarevićem i Tamarom Đurićfoto: ATAImages, Privatna arhiva

Kako je Kurir ekskluzivno objavio, Savić je samo nekoliko meseci, kako sumnjaju istražitelji, učestvovao u planiranju ubistva prijatelja Luke Bojovića, Marka Ljubiše zvanog Kan u Budvi.

- Njegova uloga je, kako se sumnja, bila da opservira i prati Kana ali ga je kum Marka Ljubiše primetio i on i Lazar Ilić su tada uhapšeni. Na prvom saslušanju je priznao izvršenje kričnog dela, ali je kasnije na suđenju izjavio da su ga u policiji mukli i tukli i povukao svoje priznanje - objašnjava sagovornik Kurira.

U velikoj akiciji policije, BIA i Tužilaštva u utorak su, kako je Kurir pisao, uhapšeni Aleksandra Č., Bogdan D., Dejan R. i njima je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio pritvor do 30 dana, a pritvor je odredio i Radoju Zviceru kao i Ognjenu D. koji su u bekstvu i za njima je raspisana i poternica.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track