"MNOGO JE LAJAO, NAPIO SE U CRNOJ GORI I POČEO DA PRIČA": Svedok-saradnik otrkio zbog čega se klan naljutio na svog plaćenika!
Foto: Marina Lopičić, Ana Paunković, Stefan Stojanović, Privatna Arhiva

suđenje Belivuku i njegovom klanu

"MNOGO JE LAJAO, NAPIO SE U CRNOJ GORI I POČEO DA PRIČA": Svedok-saradnik otrkio zbog čega se klan naljutio na svog plaćenika!

Crna Hronika -

Nikola Spasojević, svedok-saradnik na suđenju klanu Veljka Belivuka ispričao je i da je učestvovao u organizaciji ubistva vođa Škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića 2020. godine u Atini, ali i da zna zbog čega je kasnije ubijen glavni egzekutor klana Ljubomir Lainović!

Prema rečima Nikole Spasojevića, posle ubistava u Atini, on je dva puta išao u Makedoniju da Lainoviću i Milinku Brašnjoviću, izvršiocima ubistava, nosi novac.

- Ispričali su mi da su prvo u restoranu prišli za pogrešan sto, a da je Brašnjović prvi prišao Dedoviću i da mu je "prosuo mozak u supu", a da je Lainović ubio Stamatovića - nastavio je izlaganje.

Igor Dedović, Stevan Stamatović
foto: Privatna arhiva

Prvi put, kako je naveo, odneo im je 2.600 evra, a drugi put 36.000 evra i rolex-

- Drugi put je nova bio u četiri koverte, sa mnom su krenula još tri momka, ali nisu znali kome i šta nose. Belivuk mi je dao novac i za put, za ručak i po 50 evra za momke koji su išli sa mnom - naveo je svedok saradnik i nastavio svedočenje o ubistvu Lainovića.

Nikola Spasojević
foto: Nemanja Nikolić

- Ne znam da li su Lainovića ubili pre ili posle Gligorijevića. Mene Veljko Belivuk poslao na granični prelaz Jabuka i rekao mi da ga vozim u klanicu u Ritopek, jer im se nešto zamerio. Kada sam stigao na Jabuku, pojavio se Milinko Brašnjović, sa više kofera. Pitao sam gde je Lainović, rekao je da će on da dođe drugi put - ispričao je lainović i nastavio:

- Došli smo do stadiona, nije mi pominjao da je ubijen. Veljko mi je tada na stadionu pokazao sliku Lainovića, imao je sivkaste stvari, bio je krvav, sav izranjavan, ceo krvav ali ne znam da li je iz vatrenog oružja ili nožem. Posle su mi rekli, da su se posle iz Makedoniji on i Brašnjović prebacili u Crnu Gori i da je počeo mnogo da laje. Navodno se jednom napio u Crnoj Gori i rekao da će da radi za onog ko mu da više para - ispričao je navodeći da su mu rekli da je njega ubio izvesni Zemo.

Podsetimo, Spasojević je odmah posle Bojana Hrvatina sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i ispričao sve što zna o nedelima klana u zamenu za zatvorsku kaznu u trajanju od 14 godina.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track