UHAPŠEN RADNIK GERONTOLOŠKOG CENTRA: Sumnja se da je polno uznemiravao studentkinje na praksi
Foto: Zorana Jevtić

policija odmah reagovala

UHAPŠEN RADNIK GERONTOLOŠKOG CENTRA: Sumnja se da je polno uznemiravao studentkinje na praksi

Crna Hronika -

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je u koordinaciji sa Koordinatorkom za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložilo privođenje osumnjičenog N.S., zbog sumnje da je tokom prakse polno uznemiravao studentkinje M.P. i B.N.

Nakon saslušanja osumnjičenog, Drugo OJT je predložilo sudiji za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu da se prema osumnjičenom u odnosu na oštećene izrekne zabrana prilaženja, sastajanja i komuniciranja, kako ne bi ometao postupak uticanjem na oštećenje.

Oštećene su prijavile osumnjičenog putem zvaničnog mejla Službe za podršku žrtvama i svedocima krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja u VJT u Beogradu, nakon čega su iste dale izjave u svojstvu građana u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu, koje je pokrenulo postupak i saslušalo osumnjičenog.

Kako se nezvanično saznaje, studenti su imali praksu u Gerontološkom centru, a osumnjičeni je radnik istog.

Tužilaštvo apeluje da je važno prijavljivanje svih krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja i da žrtve to mogu učiniti i na ovaj način - obraćanjem Službi za podršku žrtvama i svedocima krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track