"TRAŽIMO IZMENU ZAKONA ZA BAHATE VOZAČE!" Lukina porodica prvi put prezentuje fondaciju na godišnjicu njegove smrti i PORUČUJE
Foto: Privatna Arhiva

"TRAŽIMO IZMENU ZAKONA ZA BAHATE VOZAČE!" Lukina porodica prvi put prezentuje fondaciju na godišnjicu njegove smrti i PORUČUJE

Crna Hronika -

Porodica Luke Jovovića (15) koji je nastradao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći pre godinu dana u rodnom Ratkovu kod Odžaka, prezentovaće prvi put svoju fondaciju pod njegovim imenom u znak borbe za svu decu koja su stradala u nesrećama od strane bahatih vozača.

Tinedžer je kobnog dana 30. aprila 2022. doživeo saobraćajnu nesreću kada se motorom zakucao u automobil svoje sugrađanke koja mu je preprečila put tako što je naglo skrenula u svoje dvorište. U tom trenutku mladić nije mogao da je izbegne iako je polako vozio, direktno se zakucao u vozilo i odleteo u drugu stranu kolovoza, a Lukina sestra Dijana Jovović ranije nam je ispričala potresne detalje stravične nesreće.

luka poginuo nakon udesa
luka poginuo nakon udesafoto: Privatna Arhiva

Povodom njegove godišnjice, porodica je simbolično želela da predstavi fondaciju "Luke Jovovića" sa početkom u 17 sati na pijaci u Ratkovi gde su njegovi prijatelji oslikali i mural.

- Mi kao porodica, posle tragedije koja nas je zadesila i posle uvida u naš zakon o saobraćaju, naše društvo, sistem, pravosuđe, nezadovoljni samim procesom i tokom suđenja i istrage, odlučujemo se na ovaj vid borbe. Odučili smo da osnujemo fondaciju "Luka Jovović", čiji je cilj da se ujedine sve porodice čija su deca nastradala u saobraćaju od strane bahatih i alkoholisanih vozača. Kako bismo zajedničkim snagama pokušali da promenimo nešto. Da utičemo na izmene zakona o saobraćaju, kako bi kazne za takve vozače bile rigoroznije i maksimalne - navode iz porodice Jovović za Kurir i dodaju da isto tako žele da postoji kazna i za napuštanje mesta nesreće i neukazivanje prve pomoći.

Luka Jovović
foto: Privatna arhiva

- Ovde smo da bismo takvim porodicama pružili podršku, moralnu, logističku, pravnu, pa i materijalnu. Ovim putem bih vas zamolila, kao Lukina sestra, koja i vodi fondaciju, da se javite ukoliko ste doživeli ovakvu vrstu tragedije, ili ako poznajete nekoga da je prošao kroz to. Borbom moramo dokazati istinu i pravdu u ovoj nemoralnoj državi. Svako od nas duguje našoj deci da pravda bude zadovoljena i da njihova imena budu urezana u vreme i anale.

Kako je navela Lukina sestra podršku manifestaciji pružiće ekološko-humanitarna akcija "Čepom do osmeha", Igor Jurić i Fondacija "Lazarica", među čijim aktivnostima je i briga o deci i mladima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track