KURIR NA CETINJU: 3 nedelje pre paljenja, kuća monstruma bila napuštena, opljačkana, prozori polupani, a igračke razbacane po podu
Foto: EPA/Boris Pejović, Drustvene Mreže

Kuća ubice Vuka Borilovića

KURIR NA CETINJU: 3 nedelje pre paljenja, kuća monstruma bila napuštena, opljačkana, prozori polupani, a igračke razbacane po podu

Crna Hronika -

Kuća ubice Vuka Borilovića u naselju Medovina, u kojoj je pre osam meseci započet masakr, bila je početkom aprila zapuštena i neobezbeđena, prizor je bio stravičan, kaže odgovorni urednik Kurira Rajko Nedić nakon što je pre nekoliko dana u ovaj objekat na Cetinju podmetnut požar.

Ekipa Kurira

- Kuća strave u cetinjskom naselju Medovina i bukvalno je izgledala tako. Razlupani prozori, stvari pobacane napolju, staklo i šut, nekoliko igračaka na terasi, dečja kolica bačena u kanal ispred... Pitao sam se kako je moguće da posle stravičnog zločina, desetostrukog ubistva, najvećeg u istoriji Crne Gore, ovaj objekat u kome je sve počelo, u kom su zverski ubijena majka i njeno dvoje dece, bude potpuno neobezbeđen usred crnogorske prestonice.

Međutim, u tom trenutku je naišla patrola policije, koja je me legitimisala "zbog ulaska u privatni posed" - počinje priču naš kolega Rajko Nedić, odgovorni urednik Kurira.

Vuk Borilović, Nataša Pejović Martinović, Cetinje, masakr
foto: EPA/Boris Pejović, Drustvene Mreže

Komšija u suzama

Nedić je, kako kaže, došao početkom aprila iz Budve s porodicom na izlet na Cetinje. Nakon obilaska znamenitosti grada, odlučio je da sam prošeta do mesta na kom je 12. avgusta prošle godine meštanin Vuk Borilović (35) ubio desetoro sugrađana, a šest teško povredio, da bi na kraju bio ubijen u pucnjavi s policijom.

- Prošetao sam naseljem Medovina, koje se nalazi na brdu iznad Cetinja. Nisam tačno znao gde je kuća Vuka Borilovića, u kojoj je sve i počelo. Uličice su bile puste. Sreo sam jednog meštanina, predstavio sam se, a on mi je rekao da je preživeo masakr, ali da njegov rođak nije. Rekao mi je kroz suze da je sve pusto od tada i da tu više nema života, da su svi zavijeni u crno. Od drugog meštanina saznao sam gde se nalazi Borilovićeva kuća - priča Nedić i dodaje:

- S gornje strane trospratne kuće su bela ulazna vrata, čije je staklo razbijeno. Išao sam pored ograde na drugi kraj kuće, koji je bio okrenut ka gradu. Video sam jeziv prizor. Pobacane stvari na terasi, rasuto staklo i šut, napukle pločice, sva vrata i prozori terasa bili su otvoreni, i bez ulaska videlo se da su stvari ispreturane, izlomljene. Na terasi dečja igračka, slika neke bebe i papuča. Prišao sam otvorenom prozoru u kuhinji, unutra je bilo lom s tragovima krvi.

Vučko Borilović, Cetinje, Masakar, masakar u cetinju
foto: Printscreen/Youtube

Provalnici ili osvetnici

Sve ovo, prema rečima našeg sagovornik,a trajalo je svega nekoliko minuta, kada se ispred kuće pojavila patrola policije, za razliku od kobnog dana:

- Policajac me je legitimisao i uzeo podatke. Rekao sam da sam novinar, da sam u poseti Cetinju i da sam hteo da obiđem i ovo mesto. Na njegovu tvrdnju da sam upao u privatni posed, odgovorio sam da nisam ulazio unutra, ali da je neverovatno da ovaj objekat nije obezbeđen i da može da uđe bilo ko i da bi ga trebalo dodatno obezbediti jer je očigledno da je i ranije bio na meti provalnika ili osvetnika. Nažalost, bio sam u pravu. Pre nekoliko dana s Cetinja je stigla vest da je podmetnut požar i da je kuća izgorela. Zato sam odlučio da ipak objavim ovu priču. Istraga neka utvrdi ko je i zašto zapalio kuću i da li se radi o nekoj vrsti osvete porodici masovnog ubice - rekao je Nedić.

požar, Cetinje
foto: Printscreen/Youtube/RTV Cetinje

Pismo javnosti

Ogorčeni muž i otac žrtava

Požar na kući Borilovića izbio je u utorak oko 21 sat, kada je nepoznata osoba, prema pisanju crnogorskih medija, pozvala policiju i prijavila da objekat gori. Vatrogasci su ugasili požar, koji je izbio na sva tri sprata kuće, a niko nije povređen. Meštani su ubeđeni da je kuća namerno zapaljena, i to iz osvete za masakr i, kako kažu, očekivali su tako nešto jer članovi nekih porodica žrtava otvoreno govore o osveti Boriloviću, koji je posle svog krvavog pira ubijen.

miloš martinović sa porodicom koju je pobio vuk borilović
miloš martinović sa porodicom koju je pobio vuk borilovićfoto: Društvene mreže

Miloš Martinović, suprug Nataše Martinović Pejović (35) i otac Mašana (11) i Marka (8), prvih žrtava Vuka Borilovića, pismom se obratio javnosti nakon što je kuća Borilovića zapaljena.

- Sram vas bilo, čuvari reda, zaštitari naši! Gde ste bili 12. avgusta da stanete na put monstrumu, a tek 16. avgusta, kada sam u toj kući grobnici našao deliće mozga i kosti lobanje svojih najmilijih?! Ja sam "glavni osumnjičeni" za paljenje kuće monstruma, sram vas bilo, čuvari reda - naveo je Martinović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja