UČENIK MAHAO PLASTIČNIM PIŠTOLJEM U UČIONICI OSNOVNE ŠKOLE: Detalji incidenta u Obrenovcu, dečak odmah odveden u policiju
Foto: Nemanja Nikolić

incident nakon minuta ćutanja

UČENIK MAHAO PLASTIČNIM PIŠTOLJEM U UČIONICI OSNOVNE ŠKOLE: Detalji incidenta u Obrenovcu, dečak odmah odveden u policiju

Crna Hronika -

U Osnovnoj školi "Jefimija" u Obrenovcu dečak je jutros izvadio iz ranca plastični pistolj odmah nakon održanog minuta ćutanja, samo dan nakon masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

"Na licu mesta odmah je reagovao školski policajac. U prvom obavljenom razgovoru sa razrednim starešinom utvrđeno je da je nastavnik nakon minuta ćutanja ostavio decu u učionici na nekoliko minuta kako bi utvrdio da li su sva deca ušla u svoje učionice, odnosno da li se nalaze u hodnicima škole, kako bi počela nastava. Za to vreme ovaj učenik je izvadio plastični pištolj koji je pokazao jednom drugu. Taj drug uzeo je plastični pištolj, najverovatnije u nameri da ga baci u kantu,.ali ga je od njega uzeo treći dečak, koji je njime krenuo da maše u učionici.

Deca koja su bila u učionici su se uplašila, razredni starešina je obavešten kao i služba Centra za socijalni rad, a jedan od ovih dečaka je sa roditeljem predat pripadnicima MUP-a koji su odmah reagovali po prijemu poziva.

Obaveštene su sve službe, policija je odmah izašla i privela dečaka", prenosi televizija Pink.

Podsetimo, učenik osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio je juče osmoro đaka te škole i čuvara, a teško je ranio još šest učenika i nastavnicu istorije.

U Srbiji je proglašena trodnevna žalost, a nastava u svim školama u Srbiji počela je jutros minutom ćutanja, kako bi se odala pošta stradalim učenicima i zaposlenima u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru. I popodnevna smena počeće minutom ćutanja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track