ČULI SMO ŠKRIPANJE KOLA, JAUK, PLAČ I DOZIVANJE Meštani mladenovačkih sela otkrivaju nove detalje zločina DECA BEŽALA KROZ KUKURUZ
Foto: Instagram, EPA/Andrej Cukić

strah i neverica

ČULI SMO ŠKRIPANJE KOLA, JAUK, PLAČ I DOZIVANJE Meštani mladenovačkih sela otkrivaju nove detalje zločina DECA BEŽALA KROZ KUKURUZ

Crna Hronika -

Stravičan zločin koji je sinoć zadesio meštane u selu Dubona, Malo Orašje i Šepšin doveo je do strašnog gubitka čak 8 ljudi i 14 ranjenih od kojih je 7 u teškom stanju.

Naime, sinoć nešto posle 9 časova, osumnjičeni za masakr u Mladenovcu, Uroš B. (21) nakon što se posvađao sa svojim drugovima u školskom dvorištu u selu Dubona kod Mladenovca, okrenuo se, otišao kući, a potom se vratio sa automatskom puškom i krenuo po selu.

Uroš B., Mladenovac, masakr, masovno ubistvo, Dubona, Malo Orašje
foto: Petar Aleksić, MUP

Kako saznajemo, Uroš je prvo je prošao selom i došao do škole gde je sedela grupica od sedmoro drugara na klupici. Parkirao je pored prodavnice i prišao im.

- Izašao je iz kola i počeo da rešeta po njima. Sve su to klinci koji nisu pravili probleme, a on ih je ubio ili ranio - kaže mladić iz sela koji je video krvavi pir Uroša B.

Posle Dubone osumnjičeni počinilac strašnog masakra produžio je do drugog sela, Malog Orašja, gde je nastavio da usmrćuje i ranjava nedužne ljude.

Žitelji čija se kuća jedina nalazi u blizini spomenika u Orašju kažu za Kurir da su čuli sinoć škripu kola.

Uroš B., Mladenovac, masakr, masovno ubistvo, Dubona, Malo Orašje
foto: Petar Aleksić

- Hladnokrvno ubija ljude! Zamislite šta je to sve bilo. Čuli smo kola, a ubrzo i jakanje, plač i dozivanje. Deca su bežala kroz kukuruze da se spasu od ludaka. Čuli si se pucnji, škripa kola, a zatim su kola otišla i onda su se posle 15 minuta opet vratila. Kratko se tu zadržao, pa je pobegao i više se nije vraćao - kaže Žarko Knežević za Kurir i dodaje:

- Morao sam da se iselim iz Hrvatske u Šumadiju, a onda me dočeka ovaj masakr pod stare dane.

Žarkova supruga navodi da je njen suprug goloruki izašao kako bi video šta se dešava napolju.

- Vukla sam ga za pidžamu da legne u krevet, a on je bio tvrdoglav kako bi pokušao da vidi šta se dešava i da nekome pomogne - kaže baka i dodaje :

- Znali smo odmah da je nešto strašno. Znali smo jednostavno da je pokolj.

Nakon Malog Orašja, hladnokrvni ubica produžio je do Šepšina gde je nastavio da puca iz vatrenog oružja, a jutros je oko 9 časova uhapšen u blizini Kragujevca.

Uroš B., Mladenovac, masakr, masovno ubistvo, Dubona, Malo Orašje
foto: Nemanja Nikolić, MUP Srbije

Podsećamo, ovaj krvavi pir dogodio se dan nakon što se desio stravičan masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" gde je ubijeno osmoro dece i radnik iz obezbeđenja, a ranjeno još šestoro.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track