Najnovije vesti

"ZAŠTO TO RADIŠ!" Ćerka srpskog odbojkaša smrt gledala ravno u oči, hrabro stala pred ubicu da spase drugove
Foto: Nenad Kostić

sahranjena na Centralnom groblju

"ZAŠTO TO RADIŠ!" Ćerka srpskog odbojkaša smrt gledala ravno u oči, hrabro stala pred ubicu da spase drugove

Crna Hronika -

"Ona se isprečila tom zlu koje je bilo u tom nesrećnom dečaku i rekla: Zašto to radiš, prestani”, rekao je vladika Ilarion na dan njenog ispraćaja na večni počinak

BEOGRAD - E.K. (14), ćerka legendarnog odbojkaša i odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog, koja je stradala 3. maja u nezapamćenoj tragediji u beogradskoj OŠ Vladislav Ribnikar, kada je dečak (13) iz te škole počeo da puca, sahranjena je juče na Centralnom groblju.

Vladika Ilarion - vikar patrijarha Porfirija je držao opelo na sahrani i govor, u kom je i naveo da je E.K. (14) kobnog 3. maja, istupila hrabro pred dečaka -ubicu (13) i na taj način spasla mnogu decu.

1 / 8 Foto: ATA images

- Porfirije se moli za našu decu. Izuzetno mi je teško da pričam danas. Iz ove muke i bola, molimo se Gospodu da da snagu roditeljima, da nastave život. Ona je vojnik i junak Hristov i nije slučajno što najbolji padaju, da bismo mi mogli da nastavljamo da živimo zbog njihove žrtve.

Vračar, knjiga žalosti, OŠ Vladislav Ribnikar, umrlica, umrlice
foto: Tamara Trajković/Espreso

Treba da se molimo i za dečaka i njegovu nesrećnu dušu. Ona se isprečila tom zlu koje je bilo u tom nesrećnom dečaku i rekla: “Zašto to radiš, prestani”, i dala vremena da bi se neka deca spasila.

Kada se sretnemo na onom svetu, reći ćemo joj hvala što si nas branila i čuvala. Isto kao i Draganu za koga kažu da je bio najbolji čovek u toj školi", rekao je on na sahrani žrtvama masakra.

Na dan sahrane, njen otac nije se odvajao od plišanog mede, omiljene igračke svoje pokojne ćerke. Roditelji su je ispratili u belom kovčegu iza kog se nemo kretala reka ljudi.

"Sve male duše, koje su sada otišle u drugi svet, otišli su čisti, nevini, kao što i priliči deci - rekao je sveštenik ispred kapele i dodao: - Na današnji dan, neka im je slava i neka im Sveti Đorđe pomogne da se tamo snađu i nađu sebi smiraj.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track