ISPOVEST DEČAKA KOJI SU IZBEGLI SMRT NA ČASU ISTORIJE: Kako da se vratimo u školu kad nam je pola razreda MRTVO i u bolnici?!
Foto: Nemanja Nikolić

POTRESNo

ISPOVEST DEČAKA KOJI SU IZBEGLI SMRT NA ČASU ISTORIJE: Kako da se vratimo u školu kad nam je pola razreda MRTVO i u bolnici?!

Crna Hronika -

Dečak (13) koji je napravio masakr u svojoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru već šest danas nalazi se na posebnom odeljenju u Klinici za neurologiju i pshijatriju za decu i omladinu, dok njegovi drugovi i drugarice iz škole pokušavaju da smognu snage da se vrate u školske glupe i ponovo prožive traumu koju im je prouzrokovao njegoc pomračeni um.

Dečaci iz njegovog odeljenja koji su bili svedoci pucnjave u kojoj je pomahnitali dečak oduzeo osam nevinih života njihovih vršnjaka za Kurir su ispričali da nikako nisu spremni na to da se vrate u isti isti kabinet, isti hodnik, istu zgradu...

- Rekli su nam da treba da se vratimo u sredu i da bude sve kako je bilo. Ne znam kako ćemo to moći, što više vremena prolazi nama je sve gore jer shvatamo šta se desilo sa svim našim drugarima. Za neke još ne znamo ni da li će ostati živi, da li će igrati sa nama fudbal, sedeti - kaže za Kurir jedan od dečaka koji je bio na spisku smrti koji je napravio njegov drug iz razreda.

Vračar, pucnjava, OŠ Vladislav Ribnikar, dečak pucao na učenike, Kosta Kecmanović, K.K.
foto: Privatna arhiva, Tamara Trajković/Espreso

Drugi dečak nam kaže da iako zna da mora, ne zna uopšte u koji razred treba da se vrati.

- Gde mi da se vratimo? Pola razreda nam nema jer ih je ubio ili povredio, a pola roditelji hoće da ispišu iz škole. Je l treba nas petoro da bude u učionici? Kad sam se te večeri vratio u školi da drugaricama, drugu i čika Draganu zapalim sveću i kad sam video stepenice škole pozlilo mi je, sad ne znam šta će biti kad opet odemo i vidima da nikoga od njih nema - kaže nam ovaj dečak.

1 / 6 Foto: ATA images

Prema njegovim rečima, devojčice iz njhovog odeljenja su slomljene jer su sve bile nerazvojne i držale se kao jedna.

- Mi smo se inače svi zajedno družili jer smo imale neka zajednička interesovanja, ali one su onako, kao devojčice, sve bile non-stop zajedno. Nisu se nikad odvajale, a sad od njih deset čeiri više nema, jedna je u teškom stanju, a još ih je u bolnici. Mi smo se nekako u trenutku razbežali, ali one su stradale - kaže nam dečak i dodaje:

- Dva druga su skočila kroz prizor, ja kroz vrata, pa u jedan lokal ovde, snalazio se ko je kako uspeo, ali one su mislile da mogu da ga zaustave i on ih je ubio!

Podsetimo, osumnjičeni dečak ubio je osam svojih drugara i radnika obezbeđenja Dragana V. (51), a teško ranio još šest svojih vršnjaka i nastavnicu istorije T. S. (54).

Kurir.rs - D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja