"OVO JE VEĆ TREĆI OZBILJAN PROPUST INSTITUCIJA!" Macanović: Džabe ste uzeli oružje ubici iz Novog Sada, kada je UVEK IMAO PRISTUP
Foto: kurir televizija, Printskrin/Instagram

KURIR TV

"OVO JE VEĆ TREĆI OZBILJAN PROPUST INSTITUCIJA!" Macanović: Džabe ste uzeli oružje ubici iz Novog Sada, kada je UVEK IMAO PRISTUP

Crna Hronika -

U Novom Sadu se juče dogodila stravična tragedija u kojoj je muškarac V.R. (34) ubio svoju devojku I.R. (26) u solarijumu u kojem je radila.

Prema nezvaničnim informacijama, V.R. je uleteo u kozmetički salon i pucao u svoju bivšu devojku, a potom u sebe. Nesrećna I.R. preminula je na licu mesta, a V.R. je preminuo od zadobijenih povreda u Kliničkom centru Vojvodine.

Ovaj muškarac je bio prijavljivan za nasilje nad bivšom partnerkom i zbog toga mu je bila određena zabrana prilaska devojci, koja mu je izrečena 25. aprila ove godine.

Osim toga, muškarac je bio u legalnom posedu oružja, koje mu je bilo oduzeto zbog fizičkog nasilja nad dotičnom devojkom pre nekoliko nedelja.

Novi Sad, ubistvo, Vuk Rajak, V.R.
foto: Kurir, Printscrenn/Instagram

Pištolj kojim je izvršio ubistvo i samoubistvo bio je u nelegalnom posedu, dok je oružje koje mu je bilo oduzeto bilo u legalnom posedu. Policija je izdala i oduzela oružje kao preventivnu meru da ne bi došlo do zločina.

Advokat Vanja Macanović iz Autonomnog ženskog centra gostovala je u emisiji Puls Srbije gde je prokomentarisala ovaj slučaj i naglasila da je ovo treći slučaj u kojem je ubijena žena koja je ranije prijavila nasilje.

- Mi stalno slušamo državu da se nasilje prijavi, ali zaboravlja onaj deo da prijavite nasilje da biste posle bili bezbedni - izjavila je Macanović.

Vanja Macanović
foto: Kurir televizija

Ona smatra da su institucije napravile ozbiljan propust u ovom slučaju, s obzirom na to da je muškarac posedovao oružje u legalnom posedu, radio u prodavnici oružja i bio lovac, te da je njemu izrečena najblaža mera - hitna mera zabrane prilaska i kontaktiranja.

- Onda vidite da su institucije napravile ozbiljan propust. Da neko ko preti oružjem, poseduje oružje u legalnom posedu, radi u prodavnici oružja i da je pritom i da je pritom lovac. Da se tako nekom izriče najblaža mera, ova hitna mera zabrane prilaska i kontaktiranja. Da se nije dobro procenilo i razumelo da se ova žena nalazi u visokom riziku da bude ubijena - rekla je Macanović i dodala:

01:15

OVO JE VEĆ TREĆI OZBILJAN PROPUST INSTITUCIJA GDE SU ŽENE UBIJENE! Macanović: Džabe ste mu uzeli oružje, kada je IMAO PRISTUP

- Džabe što je ovom čoveku uzeto oružje koje je imao u ličnom posedu, kada je imao pristup oružju. Onda se pitate kako je moguće da tužilaštvo nije naložilo da se ovaj čovek zadrži do 48 sati i zašto od suda nisu tražili da se odredi mera pritvora od 30 dana. To bi recimo spustilo tenziju i uvideli bi šta još ima ostalo da bi spasili život ove žene.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track