TUŽILAŠTVO POKRENULO POSTUPAK PROTIV MAJKE DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA: Proverava se da li ga je zapuštala i zlostavljala!
Foto: Petar Aleksić, Dado Đilas, Privatna arhiva

prvo osnovno javno tužilaštvo

TUŽILAŠTVO POKRENULO POSTUPAK PROTIV MAJKE DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA: Proverava se da li ga je zapuštala i zlostavljala!

Crna Hronika -

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ "Vladislav Ribnikar" od 03.05.2023. godine, kada je dečak (13) ubio devet lica i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama majke dečaka (13) stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

- Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena majka, da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Škola Vladislav Ribnikar
Škola Vladislav Ribnikarfoto: Petar Aleksić

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad, kako se dodaje, naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka (13) i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

- Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama - navodi se iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track