ODREĐEN PRITVOR PUCAČU SA VRAČARA: Glavni akter vatrenog obračuna iza rešetaka do 30 dana, ranio dvojicu, pa se SAKRIO U GARAŽU
Foto: Damir Dervišagić

oružani sukob

ODREĐEN PRITVOR PUCAČU SA VRAČARA: Glavni akter vatrenog obračuna iza rešetaka do 30 dana, ranio dvojicu, pa se SAKRIO U GARAŽU

Crna Hronika -

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je 24. 05. 2023. godine, nakon saslušanja osumnjičenog N.Đ doneo rešenje kojim je prema N.Đ odredio pritvor do 30 dana.

Rešenje je doneto zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, u skladu sa odredbama člana 211 stav 1, tačka 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Osumnjičenom se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 3 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 30 Krivičnog zakonika i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika.

1 / 7 Foto: Damir Dervišagić

Podsetimo, dve osobe ranjene su u noći između ponedeljka i utorka na uglu ulica Maksima Gorkog i Cara Nikolaja u Beogradu. Muškarac A. P. (29) je u pucnjavi na Vračaru zadobio povredu desne natkolenice, nakon čega je prebačen u Urgentni centar. Nedaleko odatle, u Novopazarskoj ulici, zatečen je još jedan muškarac sa povredom u predelu leđa.

Kurir.rs

Bonus video:

00:32

UBIO GA DOZEROM ZA ŠEĆER PA SE OVAKO PRAVDAO: Određen pritvor osumnjičenom koji je učestvovao u tuči na Ubu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja