Najnovije vesti

"OSMOTRIO ŠKOLSKO DVORIŠTE, A ONDA SE ZAČULI PUCNJI": Ovako se ubica iz Mladenovca PONAŠAO pre masakra! Progovorilo još 8 SVEDOKA
Foto: J.V., Facebook

sablasna ispovest

"OSMOTRIO ŠKOLSKO DVORIŠTE, A ONDA SE ZAČULI PUCNJI": Ovako se ubica iz Mladenovca PONAŠAO pre masakra! Progovorilo još 8 SVEDOKA

Crna Hronika
17:49h

U istrazi masakra u Mladenovcu ove nedelje je u Višem javnom tužilaštvu saslušano osam svedoka. Kako se saznaje, saslušani su neki od ranjenih koji su preživeli krvavi pir U.B. (21), a jedan od svedoka je otkrio ponašanje ubice uoči samog masakra.

Prema informacijama, saslušane su porodice žrtava, koje su ispričale potresne detalje kobne večeri. Ispitano je nekoliko ranjenih, a očekuje se da uskoro budu ispitani i ostali povređeni, kada im zdravstveno stanje to omogući. Jedna od devojaka koja se te večeri nalazila u dvorištu u selu Dubona pre samog masakra, videla je U.B., a u svom iskazu je otkrila kako se ponašao.

Uroš B., Mladenovac, masakr, masovno ubistvo, Dubona, Malo Orašje
foto: Nemanja Nikolić, screenshot

Zastao ispred škole i osmotrio, pa produžio u Malo Orašje

- Poznajem ga otprilike godinu dana, često je motorom dolazio u školsko dvorište, prilazio je okupljenom društvu i često se družio sa meštanima - ispričala je devojka.

Ona nije imala informacije da su postojali neki problemi sa njim, već kako je rekla, družio se sa nekim ljudima iz sela.

Kako se nezvanično saznaje, ona je primetila U.B. u automobilu u Duboni oko 22:30 časova tog 4. maja. Kako je ispričala, uočila je da je nešto neobično u njegovom ponašanju, ali tada nije ni slutila šta planira.

Mladenovac, Ubistvo
foto: Printscreen RTS, EPA/Andrej Cukić

- Videla sam kada je prošao kolima, usporio je pored školskog dvorišta, pogledao me je i osmotrio školsko dvorište, ali se nije javio. Samo je produžio ka Malom Orašju. Prošlo je neko vreme, a zatim sam čula pucnje - ispričala je ona.

Devojka tog kobnog trenutka nije bila u školskom dvorištu, kada se vratio u Dubonu i ispalio hice, ali je čula pucnje i ubrzo saznala šta se dogodilo.

U.B. je tada u Malom Orašju ubio pet osoba, u Duboni troje, a ranio je 14 ljudi.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track