KO JE KAVČANIN RANJEN U VILICU? Optužio VUKOTIĆA da ga je umalo ubio, švercovao kokain od 5 MILIONA, a sad PRIČA DA SE SAM RANIO
Foto: MUP Srbije Printscreen

upucan kod tunela

KO JE KAVČANIN RANJEN U VILICU? Optužio VUKOTIĆA da ga je umalo ubio, švercovao kokain od 5 MILIONA, a sad PRIČA DA SE SAM RANIO

Crna Hronika -

Kotoranin Vojin Stupar (42) danas je pronađen ranjen kod tunela blizu ovog grada. On ima prostrelnu ranu vilice i policajcima je ispričao da se sam ranio, međutim, oružje nije pronađeno.

Stupar je, da podsetimo, označen kao pripadnik kavačkog klana, a i ranije imao zanimljive situacije sa istražnim i pravosudnim organima kad je prvi put na njega pucano.

On je prvi put ranjen 2016. godine kada je kao napadače označio vođe suprotstavljenog škaljarskog klana Jovana Vukotića, Igora Dedovića i Milića Minju Šakovića.

- Na Stupara i Miloša Radonjića pucano je 2016. godine u Kotoru. Stupar je tada zadobio teške telesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovređen. Za to su nakon dve godine istrage osumnjičeni Milić Minja Šaković, Jovan Vukotić i Igor Dedović - podseća izvor Kurira i dodaje:

- Prema tužilačkim dokumentima, Jovan Vukotić u društvu sa Milićem Minjom Šakovićem i Igorom Dedovićem, 27. marta 2016. godine su u kotorskom naselju Rakite, automobilom marke "BMW" preprečili put "citroenu C3" u kom su bili Stupar i Radonjić i pokušali da ih ubiju. Pištolj je navodno prvi potegao Jovan Vukotić. Iz vozila je, kako se sumnja, izašao Vukotić i iz pištolja "škorpiona" sa prigušivačem ispalio više hitaca u Radonjića koji se nalazio na mestu suvozača u "citroenu". Kada su Stupar i Radonjić krenuli da beže Dedović i Šaković su pucali ka njima.

Jovan Vukotić
foto: Yeni Şafak

Škaljarci su kasnije oslobođeni svih optužbi je Stupar promenio ploču i rekao da ipak ne zna ko je pucao na njega. Inače, sva trojica su nekoliko godina kasnije ubijena.

Vračarci

Vojin Stupar označen je kao kavčanin, ali i pripadnik nedavno uhapšenog vračarskog klana na čijem je čelu Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara.

Stupar je uhapšen krajem novembra prošle godine po naredbi Višeg suda u Beogradu radi krivičnog gonjenja zbog krivičnog dela zločinačko udruživanje i pomoč pri izvršenju teškog ubistva.

- On se sumnjiči za učešće u likvidaciji Aleksandra Šarca i još jedan je iz kriminalne grupe Nikole Vušoviča zvane vračarski klan. Osumničeni Vojin Stupar je zajedno sa Ivanom Biletićem u cilju ubistva Aleksandra Šarca, a po nalogu Nikole Vušovića organizovao i sproveo nedozvoljen prelazak državne granice Lazaru Iliću u Repuliku Crnu Goru, u cilju skrivanja Ilića, koji je direktni izvršilac ove likvidacije, i izbegavanja hapšenja - podseća izvor.

Nikola Vušović Džoni, droga, hapšenje
foto: Printscreen MUP Srbije, Privatna Arhiva

Međutim, njegov advokat se tada uglasio i rekao da Stupar u vreme ubistva Aleksandra Šarca nije bio dostupan nikome, jer je bio u Spužu. - Mok klijent Vojin Stupar u vreme izvršenja krivičnog dela za koje ga sumnjiče u Srbiji, nalazio se u Istražnom zatvoru u Spužu, a dokaze o tome sam pre nekoliko dana dostavio nadležnim organima u Beogradu - reko je ranije advokat Marko Radović i dodao:

- Nije uhapšen. Njemu je nakon puštanja uz jemstvo u decembru 2020. godine, uz meru oduzimanja putnih isprava i zabrane napuštanja mesta boravka, izrečena i mera obaveznog javljanja policiji u Kotoru svakog ponedeljka. Tako da se on u ponedeljak uredno javio kotorskoj policiji nakon čega je zadržan - kazao je Radović.

Igor Božović
Igor Božovićfoto: Prinstcreen

Takođe 2019. godine uhapšen je zbog sumnje da je pokrenuo kriminalnu organizaciju i švercovao kokain koji je zaplenjen na brodu „Jadran“ u Tivtu, a čija je vrednost procenjena na pet miliona evra.

Sve ukazuje na to da je deo kriminalne grupe koja je 19. aprila pokušala da prokrijumčari 60 kilograma kokaina na brodu "Jadran".

Kako se navodi, dokazi nesumnjivo govore o njegovoj umešanosti. Ranije su uhapšeni podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, Radomir Osmajić iz Tivta i stariji vodnik Miloš Kulić. Za vođe te kriminalne grupe specijalno tužilaštvo je označilo Vladimira Račića i Dejana Rovčanina koji su u bekstvu, a Radenovića i Osmajića za članove, dok je Kulić dobio status svedoka saradnika.

Kurir.rs - D. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track