MEŠTANI MAKOVE SEDMICE U STRAHU: Jedva na ulicu izađu, u šumu ni slučajno, posle subotnjeg oružanog sukoba
Foto: Facebook/Makove sedmice

MEŠTANI MAKOVE SEDMICE U STRAHU: Jedva na ulicu izađu, u šumu ni slučajno, posle subotnjeg oružanog sukoba

Crna Hronika -

U subotu se u šumi subotičkog naselju Makova sedmica, ponovo dogodila pucnjava, a kako se tvrdi, kao i prošle godine u julu, došlo je do obračuna dve migrantske grupe. Ovoga puta troje je ranjeno, zbrinuti su i životno nisu ugroženi.

Lane, u julu mesecu bilo je više ranjenih i tada je jedan migrant ubijen.

U sukobu dve grupe Avganistanaca korišćeno je vatreno oružje, a meštani koji žive kraj obližnjeg Tresetišta sada su u još većem strahu.

"Ne možemo bez straha da izađemo na ulicu, a kamoli u šumarak, koji je nama bio izletište. Sada ne znamo hoće li nas neko napasti i na ulici, a na Tresetište se ne usuđujemo ni da zavirimo, jer se ponovo čuje pucanjava vatrenim oružjem, kao i prošle godine. Tada je policija raščistila situaciju, ali eto opet se ponavlja", kaže za Kurir zabrinuti meštanin Makove sedmice.

On ističe da se među meštanima priča da se u tom delu šume na Tresetištu sukobljavaju bande, koje se navodno bave krijumčarenjem ljudi i ilegalnim prebacivanjem preko granice, jer su Kelebijska i Makova šuma nedaleko od granice sa Mađarskom.

Građanima je savetovano da se ne kreću blizu Tresetišta, gde je i jezero, i gde obično roštiljaju ili idu na pecanje, te da se ne zadržavaju na ulici.

U Policijskoj upravi Subotice kažu da preduzimaju sve mere da se stanovnici osećaju sigurno, jake policijske grupe su u šumskom pojasu oko mesta pucnjave, da bi sprečili nove obračune i pucnjavu.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track