DETALJI PUCNJAVE NEDALEKO OD SUBOTICE: Sukobila se grupa migranata, potegli pištolje jedni na druge, ima RANJENIH (VIDEO)
Foto: Kurir/S.U.

Oglasio se načelnik severnobačkog okruga

DETALJI PUCNJAVE NEDALEKO OD SUBOTICE: Sukobila se grupa migranata, potegli pištolje jedni na druge, ima RANJENIH (VIDEO)

Crna Hronika -

Dve grupe migranata, najverovatnije Avganistanaca, sukobile su se pre oko dva sata u Makovoj šumi nedaleko od granice sa Mađarskom.

Tokom sukoba korišćeno je vatreno oružje, i dve osobe su povređene.

Povređeni nisu građani Srbije.

00:14

Pucnjava u Subotici 1

Policijske snage su na terenu i preduzimaju sve mere da privedu počinioce.

Situacija je sada pod kontrolom.

Ranije su se na društvenim mrežama pojavili snimci policijskih vozila, kao i ambulantnih kola, koja jure kroz ulice nedaleko od mesta pucnjave.

Oglasio se načelnik severnobačkog okruga

Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga, se oglasio na svom Fejsbuk profilu povodom vatrenog obračuna migranata u Subotici i saopštio kako su dvojica muškaraca u bolnici, ali i da još uvek nema potvrđenih informacija o broju ranjenih.

- U prethodnih nekoliko dana intenzivirane su aktivnosti pripadnika MUP, vezanih za pojačanu kontrolu boravka iregularnih migranata van Prihvatnog centra, na teritoriji PU Subotica (u graničnom pojasu naročito na potezu od Hajdukova do MZ Kelebija). Što je očigledno, pored smanjenja migranata na navedenom prostoru izazvalo veliki revolt krijumčara i krijumčarskih grupa na istom području a koji se ogleda u sve intezivnijem obračunu istih uz upotrebu i vatrenog oružja. Tako je i danas u šumskom pojasu između Radanovca i Tresetišta, u vremenu od 12:45h do 13:30h došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane iregularnih migranata, kojom prilikom je došlo i do ranjavanja, za sada ne potvrđenog broja lica - migranata (za sada u OB Subotica zbrinuta su dva lica - jedan sa lakšim i jedan sa težim povredama). U toku je opsežna akcija MUP u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za okolnosti navedenog događaja i zvaničnog saopštenja u vezi istog. Očigledna je prevelika nervoza iregularnih migranata kojima nećemo dozvoliti da borave na prostoru Subotičke šume i svakodnevno ćemo sprovoditi akcije humanog preseljenja - dislokacija u Prihvatne centra na prostoru RS - napisao je Šoralov.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja