IZ ISTOG PIŠTOLJA UBIJENI ESKOBAR I ŠKALJARAC U BUDVI? Istraga dve likvidacije vodi do jednog čoveka
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen/Vijesti, Privatna arhiva

IZ ISTOG PIŠTOLJA UBIJENI ESKOBAR I ŠKALJARAC U BUDVI? Istraga dve likvidacije vodi do jednog čoveka

Crna Hronika -

Sumnja se da su Miliću Minji Šakoviću u Budvi i Ranku Radoševiću u Rušnju presudili hici iz istog oružja, a trenutno se ispituje da li iza ovih likvidacija stoje i iste osobe, prenosi Alo.

Istraga je pokazala da je Ranko Radošević (54), zvani Eskobar, iz Nikšića ubijen u Rušnju hicima iz pištolja kojim je počinjeno više krivičnih dela. Kako prenosi portal Alo, sumnja se da je Eskobar ubijen iz istog oružja kojim je likvidiran i jedan od šefova „škaljaraca“ Milić Minja Šaković (35) prošle godine, a utvrđuje se i da li ista osoba i ekipa stoje iza ova dva zločina.

Imali dva pištolja kod sebe

Eskobar je brutalno je ubijen 9. marta ove godine, u kafiću benzinske pumpe u Rušnju, nadomak Beograda, kada su se pojavila dvojica mladića sa hirurškim maskama i sasula više metaka u njega, a zatim pobegla. Sigurnosne kamere su snimile celu akciju, gde se i vidi kako Radošević utrčava u kafić, a jedan od momaka utrčava za njim i ispaljuje još hitaca u njega dok žrtva nije pala na pod.

Ranko Radošević Eskobar
foto: Kurir, Privatna Arhiva

- Tom prilikom napadač je ispustio torbicu u kojoj se nalazio pištolj. Zapravo je reč o tipičnoj fori kriminalaca da bi zametnuli tragove. Napadač je zapravo imao dva pištolja kod sebe. Taj koji je upotrebio poneo je sa sobom, a oružje koje je pronađeno u torbici koju je namerno ispustio zapravo nije imao udela u napadu. Na takav način kupuju vreme dok se veštači pogrešan pištolj. Novi detalji ukazuju na to da je isti pištolj navodno korišćen i za likvidaciju Eskobara, a trenutno se ispituje da li je čak ista osoba ili ekipa učestvovala u obe pucnjave - tvrdi sagovornik za Alo.

Nakon toga uhapšeni su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (25) iz Kraljeva zbog sumnje da su oni izvršitelji ovog strašnog zločina naočigled posetilaca kafića.

Marko Pjanović, Ranko Radošević Eskobar, Ranko Eskobar
foto: Kurir, MUP RS

Posle više meseca istrage došlo se do novih saznanja koja ukazuju da je pištolj iz kojeg je na njega pucano već korišćen u raznim krivičnim delima, što su potvrdila detaljna veštačenja pištolja.

Maloletna saučesnica u ekstradicionom pritvoru

Podsetimo, Azri Š. odlukom suda Bosne i Hercegovine u Sarajevu ukinut je privremeni, a određen ekstradicioni pritvor, zbog čega se očekuje da bi uskoro mogla da bude izručena Srbiji zbog krivičnog dela za koje se tereti u našoj državi. Ekstradicioni pritvor po ovom rešenju trajaće najduže šest meseci od dana hapšenja, 14. marta ove godine ili do nove odluke suda, naveli su iz te institucije.

Azra Šabanović, Ranko Eskobar, Ranko Radošević Eskobar
foto: Printscreen/Youtube

Ona se sumnjiči da je učestvovala u pomaganju u ubistvu Ranka Radoševića, a trenutno se nalazi u ekstradicionom pritvoru.

Ubijeni istim pištoljem

Kako Alo prenosi, Ranko Radošević, zvani Eskobar, ubijen je hicima iz istog pištolja iz kojeg su navodno ispaljeni i na poznatog „škaljarca“ Milića Minju Šakovića, koji je brutalno ubijen 17. juna 2022. u Budvi na gradskom šetalištu.

Za zločin je osumnjičen Luka P. sa Karaburme, koji je u bekstvu. On je, kako se sumnja, preprušen u prosjaka, prišao Šakoviću i pucao u njega s leđa iz pištolja koji je izvadio iz torbice, a potom je pobegao.

Podsetimo, posle ubistva Radoševića podzemljem se pronela priča da je u organizaciji likvidacije učestovao i odbegli Luka P.

- Međutim. zvaničnih potvrda još uvek nema - kaže izvor.

Milić Minja Šaković
foto: Printscreen/Vijesti, Shutterstock

Sumnja se da mu je u zločinu pomogao Duško Tanasković (29) iz Kragujevca, koji je nedavno priznao ubistvo „škaljarca“ Gorana Vlaovića na ostrvu Pag u Hrvatskoj.

- Likvidacija Šakovića dogodila se u budvanskom kafiću „Korkovado“ dok je on sedeo za stolom i večerao s prijateljima. U jednom trenutku mu je napadač prišao i ispalio u njega više hitaca, a potom pobegao.

Milić Minja Šaković, Ranko Eskobar, Ranko Radošević Eskobar
foto: Privatna arhiva, Printscreen/Vijesti

I likvidaciju Žižića naručila ista osoba?

Marko Pjanović iz Brčkog, koji je uhapšen zbog sumnje da je s Azrom Š. učestvovao u ubistvu Eskobara, na saslušanju u tužilaštvu BiH izjavio je da je kriv i otkrio da je „škaljarac“ i vođa nikšićkog klana ubijen u strahu od osvete. Pjanović je otkrio da je ubistvo naručila ista osoba koja je naložila likvidaciju Luke Žižića 28. aprila 2022. godine u kafiću na Novom Beogradu. Za to ubistvo uhapšen je i osuđen Stefan Milašinović (23) iz Kraljeva.

(Kurir.rs-Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja