DRUŽIO SE SA HEMIJOM, JEDAN PRAVAC ISTRAGE IDE KA NAVIJAČIMA: Još se traga za lažnim dostavljačem hrane koji je izrešetao Zemunca
Foto: Nemanja Nikolić, Drustvene Mreže

likvidacija

DRUŽIO SE SA HEMIJOM, JEDAN PRAVAC ISTRAGE IDE KA NAVIJAČIMA: Još se traga za lažnim dostavljačem hrane koji je izrešetao Zemunca

Crna Hronika -

Beogradska policija i dalje traga za egzukatorom koji je u sredu usmrtio Milana Jorovića (30) ispred njegove kuće u Zemunu.

Podsetimo, egzukator koji je ispalio hice iz pištolja u Milana bio je maskiran u dostavljača hrane jedne poznate firme, zatim mu se peške približio i zapucao, a potom pobegao.

Kako prenose Novosti, ubijeni mladić je bio blizak sa Nemanjom Bojovićem zvanim Hemija, navodnim vođom navijača Partizana "Zabranjeni", koji je u sukobu sa ostacima kriminalne ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, te se sumnja da je možda nastradao zbog druženja sa njim.

Kriminalna grupa na čijem je čelu bio Hemija pokušavala je da "zavlada" Zemunom, te je i sam vođa nekoliko puta bio meta napada, stoga policija traži motiv Jorovićevog ubistva koji po mnogo čemu podseća na ubistvo koje se dogodilo pre dve godine 9. maja, kada je likvidiran Luka Perenčević. Naime, kao i na Milana, u Luku je pucao takođe muškarac maskiran u dostavljača hrane.

Zemun, ubistvo
foto: Društvene mreže, Nemanja Nikolić

- Moguće je, međutim, da je reč o "prepisivanju" modusa, mada je sada najlakše prići žrtvi kada se glumi dostavljač hrane. Sam čin ubistva snimile su i kamere sa video-nadzora. U toku je njihova analiza i veštačenje - navodi za Novosti izvor blizak istrazi.

Na snimcima sa video nadzora, navodno se vidi dostavljač hrane kako ostavlja svoj motor nedaleko od kuće ubijenog Luke i prilazi mu pešaka. Dok se mladić uparkiravao u svojoj ulici, maskirani dostavljač se vidi na kamerama kako prolazi iza automobila i u trenutku kada žrtva napušta vozilo, egzukator kreće da ispaljuje hitce u njega i da beži motorom u nepoznatom pravcu.

Kako prenose mediji, posletnji put ga je kamera usnimila dok se penjao na Pupinov most.

Zemun, ubistvo, mesto zločina
foto: Kurir

Da li je Jorović platio glavom druženje sa Nemanjom Bojovićem Hemijom, tek će se ispitati. Nemanja Bojović Hemija koji ima kuću u Železničkoj ulici, više puta u poslednjih nekoliko meseci izbegao je smrt. Pre nekoliko meseci u dvorište mu je ubačena i eksplozivna naprava, koja je oštetila tri automobila i fasadu objekta. Takođe je i sredinom januara bio ranjen u noge ispred ove kuće u Zemunu, dok je bio sa Nikolom Kneževićem. Kasnije, tokom policijskog ispitivanja rekli su da ne znaju ko je pucao na njih.

Navodno, podaci bezbednosnih službi ukazuju da Bojović ima određene kontakte sa "škaljarcima". Svojevremeno je bio osuđen za trgovinu narkoticima, reketiranje, razbojništva, ali i pokušaj ubistva. U medijima je "kršten" i kao vođa "novog zemunskog klana". Bio je blizak sa ubijenim Ljubomirom Markovićem Kićom (na suđenju Belivuku i Miljkoviću čulo se da je i on po nalogu ove dvojice likvidiran), kao i Veliborom Dunjićem, prenose Novosti.

(Kurir.rs - Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja