VUKOTIĆ NA POTERNICI ZBOG UBISTVA ROGANOVIĆA! Osveta za osvetom: Prvo mu ubili oca, brata razneli, pa njemu napravili SAČEKUŠU!
Foto: Printscreen, printscreen libertaspress

dugogodišnji rat klanova

VUKOTIĆ NA POTERNICI ZBOG UBISTVA ROGANOVIĆA! Osveta za osvetom: Prvo mu ubili oca, brata razneli, pa njemu napravili SAČEKUŠU!

Crna Hronika -

Igor Vukotić (42), navodni šef škaljarskog klana, i još četvorica pripadnika te kriminalne grupe osumnjičeni su za ubistvo Šćepana Roganovića u Herceg Novom, u februaru 2020. godine.

Vukotić je u bekstvu, a policija je zbog stvaranja kriminalne organizacije uhapsila Novljanina Marka Radovića (29), Slavka Radulovića (42) i Miloša Gvozdenovića (35) i kao petog osumnjičenog označila Cetinjanina Iliju Milanovića (37), koji je odranije u zatvoru.

Šćepan Roganović
foto: Dan

Terete ih da su, sa ranije uhapšenim pripadnicima škaljarskog klana, stvorili kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj likvidaciju Roganovića.

Za ubistvo Roganovića ranije su optuženi Dino Ibrahimović, Krsto Vujić, Mili Bajramović, Miloš Komar i Igor Glavaš. Direktnim izvršiocem označen je Bajramović. On je u bekstvu, kao i Vujić, optuženi organizator te kriminalne grupe.

Akcija je sprovedena nakon što je specijalna tužiteljka Zorica Milanović donela naredbu o proširenju istrage, kojom su obuhvaćeni Radović i još četvorica osumnjičenih.

Po njenom nalogu, pripadnici SPO juče ujutro su, sa kolegama iz Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta, na području Podgorice i Herceg Novog izvršili pretrese na šest lokacija.

- Sumnja se da su ova lica, zajedno sa ranije procesuiranim licima, stvorila kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj izvšenje krivičnog dela ubistvo na štetu Š. R., a koje je izvršeno u februaru 2020. godine u Herceg Novom - saopštili su zvanično iz Uprave policije.

Šćepan Roganović pogođen je, da podsetimo, hicima iz vatrenog oružja u trenutku kada je krenuo da silazi stepeništem koje od Kanli kule vodi ka gradu. Treća je žrtva iz porodice Roganović od početka sukoba crnogorskih kriminalnih klanova.

1 / 3 Foto: Vijesti.me/ Svetlana Đokić

Njegov otac Niko (66) ubijen je u noći 26. jula 2017. godine. Policija nije otkrila dvojicu napadača koji su ga sačekali stotinak metara od kuće u kojoj je živeo i u njega ispalili više projektila.

Tri meseca pre tog ubistva, teško je ranjen njegov mlađi sin i brat ubijenog Šćepana – Duško.

Vladimir Roganović

Šćepanov i Duškov brat od strica, Vladimir Roganović ubijen je u Beču 2018. godine, a njegovo ubisto pokrenulo je lavinu osvetničkih likvidacija jer je Vladimir, zvani Vila, bio jedan od najbližih saradnika, ali i prijatelja vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Vladimir Roganović, Radoje Zvicer
foto: Printscreen

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track