BRAT I SNAJA UBICE IZ MLADENOVCA U TUŽILAŠTVU: Iskoristili zakonsko pravo da ne svedoče protiv Uroša B.
Foto: J.V.

više javno tužilaštvo u smederevu

BRAT I SNAJA UBICE IZ MLADENOVCA U TUŽILAŠTVU: Iskoristili zakonsko pravo da ne svedoče protiv Uroša B.

Crna Hronika -

Rođeni brat Uroša B., koji se sumnjiči da je počinio jezivi masakr u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne svedoči u istrazi koja se vodi protiv njegovog brata i oca.

- Na isto zakonsko pravo pozvala se i snaja, odnosno supruga rođenog brata osumnjičenog za jezivi masakr, koja je takođe juče bila pozvana da u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu iznese svoja saznanja o svemu što se dogodilo. Oni po zakonu imaju pravo da odbiju da svedoče protiv najbližih srodnika, odnosno brata i oca, koji je takođe obuhvaćen istragom - potvrdio je sagovornik Kurira. Osim brata i snaje, juče su u tužilaštvu saslušana još dva svedoka, dok je za danas pozvano njih troje.

Saslušana devojka koja je glumila trudnicu
Saslušana devojka koja je glumila trudnicufoto: Petar Aleksić, Printscreen, Shutterstock, Ilustracija

- Među saslušanima u dosadašnjem toku istrage su porodice žrtava, taksista kog je oteo posle krvavog pira, dok je pokušavao da pobegne policiji, kao i devojka koja je odglumila da je trudna kada je U. B. ušao u taksi vozilo, ali i drugi svedoci. Do sada je iskaza dalo preko 50 svedoka - dodaje naš sagovornik.

U. B. podsetimo, u krvavom pohodu koji se dogodio 4. maja ubio je devet meštana dva sela i ranio njih 13. Posle zločina, uhapšeni su i njegov otac R. B., ujak u čijem objektu se krio G. G. kao i brat od ujaka B. G. i oni su i dalje u pritvoru.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track