BRAJAN VOLŠ OSTAJE BEZ PARA! Osumnjičenom za ubistvo Beograđanke u Americi zaplenjena 2 računa u banci
Foto: Youtube/WCVB Channel 5 Boston, STEPHEN SHERMAN / MEGA / The Mega Agency / Pr

istraga

BRAJAN VOLŠ OSTAJE BEZ PARA! Osumnjičenom za ubistvo Beograđanke u Americi zaplenjena 2 računa u banci

Crna Hronika -

Brajanu Volšu, osumnjičenom za ubistvo svoje žene Ane Volš, rodom iz Beograda, zaplenjena su dva bankovna računa, zbog ranije pomenutog slučaja vezanog za falsifikovanje umetničkih slika koje je prodavao preko sajta eBay-a, prenosi američki portal Foxnews.

Kako prenose američki mediji, u pitanju su dva bankovna računa. Na jednom ima oko 4.766 dolara, a na drugom oko 3.075 dolara.

Naime, Brajan je navodno uzeo dve autentične Endija Vorhola koje su bile u vlasništvu njegovog prijatelja iz Južne Koreje, a zatim je slike stavio na prodaju na eBay-u, nakon pronalaska kupca, isporučio je falsifikovane slike poznatog umetnika.

Brajan Volš
foto: EPA Craig Walker/ Pool

Kako pišu američki mediji, federalni tužioci traže od sudije dozvolu da oduzmu nešto, a savezni sudija je prethodno odobrio nalog kojim se od Brajana Volša traži 225.000 dolara u gotovini, kao i da preda originalne Vorholove slike.

Podsetimo, Brajan Volš je u novogodišnjoj noći kada je navodno nestala njegova supruga Ana, za čije je ubistvo osumnjičen, uveliko bio u kućnom pritvoru, upravo zbog ovog slučaja prodaje lažnih umetničkih dela.

Ana Volš, Brajan Volš
foto: EPA Craig Walker/ Pool, Instagram/anawalshe

Prema sudskim dokumentima, 2016. godine, Volš je ukrao više Vorholovih i drugih dragocenih umetničkih dela od prijatelja u Južnoj Koreji, kome se lažno predstavio i nudio da će da ih proda za njega, međutim, kako se sa puta vratio u SAD, prestao je da se javlja i da odgovara prijatelju na poruke i pozive.

Njegova prvenstvena ideja je bila da slike proda galeriji, međutim bio je odbijen jer nije imao račun o prodaji slika, te je preuzeo stvar u svoje ruke i postavio slike na sajt eBay-a.

Brajan Volš
foto: Youtube/WCVB Channel 5 Boston

Na kraju je jednu prodao na Ibeju za 80.000 dolara - ali kada je kupac, vlasnik umetničke galerije u Kaliforniji, dobio sliku odmah je shvatio da je lažna i da je prevaren.

Iako je od slučaja prošlo skoro šest godina, prevareni vlasnik galerije u Kaliforniji, Ron Rivlin, izjavio je kako želi da istera pravdu u u krivičnom predmetu koji traje više od šest godina.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja