BOKSER ZAĆUTAO U TUŽILAŠTVU: Jednog gosta pokušao da ubije, drugom naneo lake povrede
Foto: Privatna arhiva

više javno tužilaštvo u beogradu

BOKSER ZAĆUTAO U TUŽILAŠTVU: Jednog gosta pokušao da ubije, drugom naneo lake povrede

Crna Hronika -

Poznati bokser Petar Mauković, koji je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da ubije gosta na jednom splavu na kom je radio kao obezbeđenje, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, odlučio je da se brani ćutanjem.

- U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Petar M. (39) zbog sumnje da je 1. jula ove godine kao radnik obezbedjenja na jednom beogradskom splavu bezobzirnim nasilničkim ponašanjem pokušao da liši života M.V, dok je S.V. naneo lake lako telesne povrede. Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu -potvrđeno je iz tužilaštva.

Nakon saslušanja tužilaštvo je, kako se navodi, predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da mu odredi pritvor iz svih zakonskih razloga - zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti. - Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju i laka telesna povreda - dodaje se u saopštenju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu
Više javno tužilaštvo u Beogradufoto: Ana Paunković

Sumnja se da je 1. jula oko 00.40 časa ispred ulaza na splav na savskom keju, najpre radnik obezbeđenja M.K. ušao u raspravu sa M.V. i S.V, u koju se takođe radnik obezbedjenja Petar M. uključio, pa je iz nepoznatih razloga krenuo da pesnicama udara oštećene u predelu glave i tela. M.V. je pokušao da beži, ali je Petar M, kako se sumnja, nastavio da ga udara, usled čega je oštećeni pao, a Petar M. mu je zadao još jedan udarad u glavu pesnicom, nanevši mu time teške telesne povrede opasne po život u vidu preloma temene kosti, uz krvarenje između mozga i lobanje.

- Dok je M.V. ostao da leži, Petar M. je nastavio da udara S.V. pesnicom u predelu glave i tela, nanevši mu lake telesne povrede, nakon čega je okrivljeni napustio lice mesta - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Kako je Kurir objavio, Mauković je inače sin javne tužiteljke Ljiljane Mauković, koja je zaposlena u Odeljenju za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Iz Višeg tužilaštva nisu želeli da komentarišu ova saznanja Kurira,k navodeći da će uhapšeni biti tretiran u skladu sa zakonom, kao i svaki drugi okrivljeni.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja