ISPRAVKA NEMA DOKAZA DA JE DEČAK UZEO PIŠTOLJ IZ OČEVOG KOFERA, NITI DA GA JE INSPIRISALA KRIMI SERIJA
Foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

ISPRAVKA NEMA DOKAZA DA JE DEČAK UZEO PIŠTOLJ IZ OČEVOG KOFERA, NITI DA GA JE INSPIRISALA KRIMI SERIJA

Crna Hronika -

Kurir je u tekstu od 4.7.2202 preneo pod naslovom "DEČAK-UBICA SA VRAČARA NIJE UZEO PIŠTOLJE IZ OČEVOG SEFA? Šok otkriće o masakru u "Ribnikaru", 2 dana ranije UGASIO KAMERU U STANU", preneo pisanja medija koja nisu potkrepljena dokazima, tvrdi analiza sajta Raskrinkavanje zbog koje unosimo potrebne izmene.

Iako se mediji "pozivaju na dobro obaveštene izvore" istina je da nema dokaza da je dečak uzeo pištolj navodno iz kofera svog oca, za koji je navodno znao šifru - sve su ovo nepotvrđeni podaci i predstavljaju pretpostavke i senzacionalističko izveštavanje o zločinu.

Takođe u članku je stajalo da je dečaka - ubicu navodno inspirisala krimi serija koju je gledao, ali te tvrdnje nikada nisu dokazane i ostaju na nivou spekulacije.

Izvinjavamo se zbog prenošenja ovih informacija, koje su neproverene, stoga smo ih izmenili.

Ristović: Ocu preti 12 godina robije

Dečakovom ocu produžen je pritvor zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. Njemu se na teret stavlja to što nije vodio računa o čuvanju oružja, pa je tako njegov sin i došao do dva pištolja i municije, kojima je ubio devetoro školskih drugova i čuvara škole.

Za ovo delo, kako navodi advokat Nikola Ristović, maksimalna zaprećena kazna je 12 godina robije.

- Ukoliko je nastupila teška telesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmera, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina. Međutim, ukoliko je nastupila smrt jedne ili više osoba, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do 12 godina - objasnjava Ristović.

Kurir.rs/Republika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track