KLJUKI IZREŠETAN DOK JE IZLAZIO IZ MEKA Bio član Magdine ekipe, ubijen zbog 200.000 dolara, sestra ga prepoznala po tetovaži zmaja
Foto: Printscreen

prošlo je 9 godina

KLJUKI IZREŠETAN DOK JE IZLAZIO IZ MEKA Bio član Magdine ekipe, ubijen zbog 200.000 dolara, sestra ga prepoznala po tetovaži zmaja

Crna Hronika -

Navršilo se devet godina od ubistva Gorana Stavrića Kljukija (41). Narko-bos poreklom iz Srbije likvidiran je u peruanskom glavnom gradu Limi.

Slučaj je rasvetljen 2021, kada je po crvenoj Interpolovoj poternici u Boliviji uhapšen Dijego Ribera Landivar, pod sumnjom da je ispalio smrtonosne hice u Stavrića.

- Ubistvo Stavrića je navodno naručila kolumbijska mafija jer je pošiljka kokaina za koju je Stavrić bio zadužen zaplenjena, pa je ostao dužan 200.000 dolara. Zločin je bio planiran, a Stavrića su mesecima pratili i likvidirali u Mekdonaldsu dok je sedeo sa drugom - pisali su mediji u vreme zločina.

Goran Stavrić
foto: Kurir Štampano

Landivar je lociran u naselju El Šalouz i odmah je proverom u Interpolu utvrđeno da za njim postoji raspisan nalog za hapšenje i ekstradiciju zbog ubistva u Peruu, piše portal.

Prema pisanju Eldebera, nakon Stavrićevog ubistva, u znak odmazde, otet je rođeni brat Dijega Landivara i 50 dana je držan u zatočeništvu.

- Otmičari su bili deo iste bande koju su činili Srbi i Kolumbijci, a koja se svetila za smrt Stavrića - podseća Eldeber.

UPOZORENJE! SNIMAK SA MESTA ZLOČINA JE UZNEMIRUJUĆ!

Goran Stavrić u Srbiji ima sestru, koja je za ubistvo brata saznala iz peruanskih medija. Očajna, odmah je doputovala u Limu, gde je u mrtvačnici identifikovala brata na osnovu tetovaže zmaja koju je imao na leđima.

Goran Stavrić rođen je u Belgiji, a kao mladić se vratio u Srbiju, gde je počeo da radi za grupu serijskog ubice Marinka Magde. U zatvoru u Mađarskoj proveo je 13 godina, dok je iz zatvora u Srbiji pobegao 2007. Krio se najpre u Brazilu, a poslednje godine proveo je u Peruu.

Ubistvo, Goran Stavrić
foto: Printskrin / You Tube

Stavrićeve komšije iz predgrađa Mariflores kažu da nisu znali da se bavio švercom droge, ali da su primetili da živi na visokoj nozi.Stavrić je u Peruu živeo s lažnim dokumentima predstavljajući se kao peruanski privrednik Nikola Antonio Bonavija.

Na dan ubistva, Stavrić je sedeo sa prijateljem u punom „Mekdonaldsu“, dok su ga ubice posmatrale iz automobila parkiranog u blizini. Kada je krenuo iz restorana, Bolivijci su istrčali iz svog vozila i zapucali pred brojnim svedocima. Stavrić je pao na trotoar, ali su oni nastavili da pucaju, kako bi bili sigurni da napad neće preživeti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track