IZRUČENA AZRA Š. SASLUŠANA KOD SUDIJE: Evo koja je uloga studentkinje iz Brčkog u ubistvu Ranka Eskobara OSTAJE U PRITVORU
Foto: Facebook, Privatna arhiva

ekstradirana

IZRUČENA AZRA Š. SASLUŠANA KOD SUDIJE: Evo koja je uloga studentkinje iz Brčkog u ubistvu Ranka Eskobara OSTAJE U PRITVORU

Crna Hronika -

Studentkinja Azra Š. (22) koja je danas iz Bosne i Hercegovine izručena Srbiji zbog sumnje da je pomagala u ubistvu Ranka Radoševića (53), zvanog Eskobar, privedena je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

- Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je doneo rešenje kojim je ostavljeno na snazi rešenje od 13.03.2023. godine kojim je prema okrivljenoj A.Š. određen pritvor, koji joj se računa od dana 10.07.2023. godine, kada je lišena slobode i koji joj po navedenom rešenju može trajati najduže do 09.08.2023. godine - saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Pritvor je, kako se dodaje, određen jer postoje okolnosti koje ukazuju na to da će se okrivljena, u slučaju boravka na slobodi, kriti ili dati u bekstvo, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

- Okrivljenoj A.Š. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško ubistvo pomaganjem - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Osumnjičena Azra Š.
Osumnjičena Azra Š.foto: Facebook, Privatna arhiva

Ranko Radošević, podsetimo, ubijen je 9. marta oko 11.05 sati na benzinskoj pumpi u Rušnju. Kao direktni izvršioci uhapšeni su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva i oni su u pritvoru.

Azra Š., rodom iz Brčkog, uhapšena je 14. marta u studentskom domu u Sarajevu i od tada je bila u ekstradicionom pritvoru. Srbiji je 6. jula izručen i njen dečko, navijač Partizana iz Brčkog, Marko Pjanović (28) koji se kao i Azra sumnjiči da je pomagao izvršiocima zločina.

- Azra Š.kako se sumnja, u Srbiju došla 24. februara. Ona je zajedno sa Markom Pjanovićem u Kraljevu, sa jednog parkinga ukrala "golf 4 karavan", koji su ubice koristile tokom izvršenja krivičnog dela i kasnije ga zapalile. Azra Š. ga je, kako se sumnja, dovezla u Beograd, dok se Pjanović vratio "fijatom" koji je prethodno iznajmio u jednoj rentakar agenciji na svoje ime. Ukradeni "golf" Azra Š. i Pjanović su, kako se sumnja, parkirali u Ulici Krajiške divizije, odakle su ga osumnjičeni za ubistvo, Stefan Z. i Luka V. preuzeli i koristili u ubistvu - navodi sagovornik Kurira koje su, prema naredbi Višeg tužilatva u Beogradu, uloge imali svi osumnjičeni za učešće u ubistvu Radoševića, koji je važio za osobu blisku nikšićkoj kriminalnoj grupi i škaljarskom klanu.

Hapšenje osumnjičenih za ubistvo
Hapšenje osumnjičenih za ubistvofoto: Printscreen/MUP

Maskirani Ubica overio Eskobara Stefan Z. i Luka V. kako se sumnja, kobnog dana, maskirali su se tako što su stavili hirurške maske preko lica. Kada su ugledali Radoševića na parkingu benzinske stanice, izvedili su pištolje i ispalili više hitaca u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić na pumpi. - Kada je shvatio šta se dešava, Radošević je pokušao da pobegne u kafić, a za njim je za njim ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa. Radošević je pao na pod, a Stefan Z. mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. Nakon toga, obojica osumnjičenih su pobegla sa lica mesta "golfom 4" koji su zapalili na Petlovom brudu, a odatle pobegli u iznajmljeni stan na Novom Beogradu - navodi se u naredbi za sprovođenje istrage protiv četvoro osumnjičenih, među kojima je i Azra Š.

Osumnjičeni Marko Pjanović
Osumnjičeni Marko Pjanovićfoto: MUP RS, Starsport©

- Pjanović se sumnjiči da je na dan ubistva sa teritorije Bosne i Hercegovine namamio Radoševića da dođe na benzinsku pumpu u Rušnju na kojoj je ubijen. Prethodno je 27. februara kontaktirao pokojnog Radoševića, pretvarajući se da od njega želi da kupi "golf 8". Narednog dana, sa ubijenim je razmenio nekoliko poruka i dogovorili su se da se nađu na benzinskoj pumpi u Rušnju. Pjanović je došao iznajmljenim "fijatom" da pogleda automobil. Devet dana kasnije, na dan ubistva, ponovo je preko watsapa kontaktirao Ranka Radoševića, i dogovorio s njim da se oko 11 sati sastanu na istoj pumpi, pretvarajući se da želi da kupi automobil, i ako se Pjanović u to vreme nalazio na teritoriji Bosne i Hercegovine - otkriva sagovornik Kurira kako je, kako se sumnja, navijač Partizana namamio Radoševića, pošto je prethodno sa Azrom Š. ukrao automobil u Kraljevu i stavio ga ubicama na raspolaganje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track