POTVRĐENO KURIRU! Ocu dečaka-ubice sa Vračara oduzet sav novac, evo pod čijim će ključem pare odsad biti
Foto: Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

viši sud u beogradu

POTVRĐENO KURIRU! Ocu dečaka-ubice sa Vračara oduzet sav novac, evo pod čijim će ključem pare odsad biti

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu usvojio je predlog članova porodice ubijenih u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" da se sav novac kojim raspolaže otac dečaka-ubice sa Vračara prenese u depozit javnog izvršitelja.

Istovremeno, sud je naložio Narodnoj banci Srbije da izvrši transfer novca kako je naloženo. Novac će do visine imovinsko-pravnih zahteva oštećenih (članova porodice ubijenih) biti u depozitu javnog izvršitelja, gde će se čuvati do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka, potvrđeno je Kuriru.

To znači da će sav novac s računa te porodice biti transferisan u depozit javnog izvršitelja. Protiv tog rešenja dozvoljena je žalba ali ona ne zadržava izvršenje rešenja.

Podsetimo, otac dečaka-ubice sa Vračara nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti. Njegovoj supruzi, odnosno majci dečaka, sud je zabranio da ijednu nepokretnost u njihovom vlasništvu stavi pod hipoteku ili proda. To se odnosi i na automobil registrovan na njeno ime.

Do odluke suda došlo je tako što je advokat devet porodica, čija su deca ubijena, u njihovo ime zahtevao tu meru jer se strahovalo da okrivljeni osujetiti ili znatno otezati naplatu. Zaplenjeno je onoliko koliko je potrebno da se obezbede zahtevi porodica ubijene dece.

Kurir.rs/J.S.

Bonus video:

01:41

TRENIRAN JE KAO VOJNIK, POSTOJALI SU SIGNALI, ALI RODITELJI SU ZAKAZALI! Stručnjaci analizirali STRAVIČAN MASAKR NA VRAČARU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track