DOMAĆINI OTIŠLI NA VAŠAR, LOPOVI IM UPALI U KUĆU, PA USLEDILA FILMSKA POTERA! Ovako su komšije iz Obrenovca sprečile krađu (FOTO)
Foto: Privatna arhiva, Shutterstock, Ilustracija

kurir otkriva

DOMAĆINI OTIŠLI NA VAŠAR, LOPOVI IM UPALI U KUĆU, PA USLEDILA FILMSKA POTERA! Ovako su komšije iz Obrenovca sprečile krađu (FOTO)

Crna Hronika -

Života Mirčetić iz Grabovca kod Obrenovca preživeo je pravu dramu kada su dva drska lopova sinoć pokušala da opljačkaju kuću njegove ćerke i zeta, ali na svu sreću nisu uspeli ništa da odnesu.

Drama se odigrala u selu Grabovac sinoć oko 20.40 sati, i to u vreme dok u kući njegove ćerke i zeta na svu sreću nije bilo nikog.

- Ćerka mi je otišla na vašar, a njen suprug, takođe, nije bio u kući. Komšije su primetile da se sumnjivi "alfa romeo 147" nekoliko puta okireće ispred njihove kuće i da ih ne poznaju. Tada su, te divne komšije, pratile koliko puta će sumnjivi automobil da zađe u tu uličicu gde je kuća - kaže zabrinuti Života i dodaje:

obijena vrata kuće
obijena vrata kućefoto: Privatna Arhiva

- U jednom trenutku lopovi su se parkirali u blizini kuće, tačno do kukuruza. Preskočili su ogradu, obili ulazna PVC vrata i počeli da preturaju po kući. Tražili su novac i neke vredne stvari.

Kako dalje navodi Života za Kurir, komšije su uspele na vreme da reaguju.

- Komšije su potrčale do kola i videli su da se nešto dešava u kući zeta i ćerke. Odmah su ih pojurili, a lopovi su u pola akcije istrčali iz kuće i pokušavali da spasu živu glavu - kaže naš sagovornik i dodaje:

'alfa' ostala u kukuruzu
"alfa" ostala u kukuruzufoto: Privatna Arhiva

- Provalnicu su pokušali da pobegnu, išli su ka automobilu koji su pripremili za bekstvo, ali im nije uspelo jer su komšije jednim automobilom zagradili "alfu" i nisu imali izlaza.

Drama se zatim pretvorila u pravu filmsku poteru.

- Lopovi su preskočili ogradu i počeli da beže kroz kukuruz, a susedi su počeli da ih jure. Prava potera je bila u pitanju - priča nam Života i dodaje da lopove nisu uspeli da uhvate, ali su pozvali policiju i prijavili pokušaja krađe.

- Policija nam je kasnije rekla da su registarske tablice sa "alfa romea" ukradene, a da lopovi koji su stari oko 20 godina nisu uhapšeni i da se za njima traga.

komšije zaustavile lopove
komšije zaustavile lopove foto: Privatna Arhiva

Inače, kako navodi naš sagovornik, lopovi nisu uspeli ništa da ukradu, ali je on i dalje prestravljen za život ćerke i zeta.

- Oni su mladi, mogao je neko od njih da bude kući kada su kradljivci upali i ko zna šta bi se tada desilo. Ne želim ni da razmišljam, ali se nadam da će lopovi biti privedeni pravdi, jer ovo nije jedini slučaj u komšiluku da neko vrši razbojništvo - zaključuje Života Mirečetić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track