ZORICA ODBILA RADOMIRA, ON JE BRUTALNO UBIO: Nesrećnu ženu polio benzinom i zapalio, priznao ubistvo, a sve u sudnici šokirao OVIM
Foto: Ana Paunković, Printscreen/Facebook

na današnji dan pre 3 godine

ZORICA ODBILA RADOMIRA, ON JE BRUTALNO UBIO: Nesrećnu ženu polio benzinom i zapalio, priznao ubistvo, a sve u sudnici šokirao OVIM

Crna Hronika -

Na današnji dan pre tri godine Radomir Blagojević (55) je u Beogradu svirepo ubio Zoricu Kalinić (66).

Kobnog 13. jula 2020. na Novom Beogradu Blagojević je sačekao Kalinićevu u hodniku njene zgrade, a kada je ušla, pošao je za njom. Došlo je do kraće rasprave posle njenog odbijanja da ga pusti u stan. Nesrećna žena mu je okrenula leđa, a on je to iskoristio da je polije benzinom iz kanistera koji je spremio, a zatim ju je iste sekunde zapalio. Zorica je zadobila teške opekotine, ali uprkos borbi lekara, preminula je posle dva dana.

- Zorica je kucala na naša vrata, a kad smo otvorili, šokirali smo se! Bila je gola, jer joj je garderoba izgorela, crvena od opekotina, spaljene kose. Tražila je pomoć. Nismo je prepoznali, pitali smo je kako se zove i tek kad je rekla Zorica, shvatili smo ko je - rekao je jedan od komšija za Kurir posle zločina:

Radomir Blagojević, Zorica Kalinić, Surčin, zapalio ženu
foto: Ana Paunković

- Kad je ušla kod mene, rekla je da ne zna ko ju je napao. Rekla je: "Upali me jedan čovek". Mi smo odmah posumnjali na Radomira. On je povremeno dolazio kod nje, a upoznali su se preko Fejsbuka. Radio je na nekoj građevini, inače je iz Smedereva. Desetak dana pre napada ona mu je rekla da ne želi više da ga vidi. Žalila se da je mnogo pio, ali i da je napada. Hvatao ju je za vrat i davio. Nije htela da prijavi policiji jer je htela da prekine svaki kontakt s njim.

Inače, Blagojević je optužen i da je ranije iste godine, 23. juna, u kući u Smederevu tukao i silovao R.N.

Blagojević je priznao ubistvo Zorice Kalinić. Međutim, nakon svedočena oštećene R. N. koja je rekla da je kobne večeri došla kod njega kako bi mu za novac sredila kuću, a on je brutalno pretukao i silovao, Blagojević je skočio sa optuženičke klupe i rekao da ona laže.

- Odgovaram za ubistvo Zorice i spreman sam za kaznu, ali pred svima da kažem - više bih voleo da je Zorica živa, a da je ova pod zemljom - šokirao je Blagojević sve u sudnici.

Takođe, R. N. je ispričala da se zbog delimične amnezije ne seća svih detalja, ali da je posle onoga što joj je optuženi uradio 36 sati ležala u bolnici bez svesti i navela je da zna da ju je udarao po glavi dok nije pala u nesvest.

Prvostepenom odlukom Blagojević je bio osuđen na doživotni zatvor, ali je u februaru ove godine Apelacioni sud poništio tu presudu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja