REŠENA MISTERIJA MASAKRA U JABUKOVCU: Maju odao telefon, imala je 2 kartice, uskoro presuda za JEZIVI zločin!
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

novi dokazi

REŠENA MISTERIJA MASAKRA U JABUKOVCU: Maju odao telefon, imala je 2 kartice, uskoro presuda za JEZIVI zločin!

Crna Hronika -

U zaječarskom Višem sudu danas je nastavljen dokazni postupak u glavnom pretresu na ponovljenom suđenju Davoru Perniću (38) iz Jabukovca i Maji Bađikić (29) iz Dupljana za četvorostruko ubistvo kada su avgusta 2019. godine ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53).

Sudu je nalaz i mišljenje dostavio Dejan Nikolić, veštak za informacione tehnologije o baznim stanicama nakon čega su tužilaštvo i odbrana izneli i svoje završne reči.

Crvrna Jabukaovac, Davor Pernić
foto: Printscreen/MUP/Facebook

Ksenija Branković, javni tužilac Višeg javnog tužilaštva iz Negotina je naglasila da je izvođenjem dokaza tužilaštvo utvrdilo da je Maja Bađikić koristila telefon sa dve kartice, da je u svoju odbranu navela da je 7. avgusta 2019. godine bila na slavi u Dupljanu kod svojih roditelja kao i da je istog dana na Majinom telefonu registrovana internet konekcija na baznoj stanici Jabukovac što znači da ona u to vreme nije mogla biti u Dupljanu ili Negotinu.

Odbrana Pernića traži kaznu od 31 godine

Odbrana Maje Bađikić je zatražila oslobađajuću presudu jer tužilaštvo nije dokazalo da je ona učestvovala u ubistvu i da nije bila u blizini izvršenja krivičnog dela kao i da nije znala da je Davor Pernić izvršio zločin. Odbrana Davora Pernića je zatražila kaznu od 31 godine zatvora, jer je priznao izvršenje krivičnog dela teško ubistvo i svestan je da su posledice nepopravljive i strašne.

Davor Pernić, Jabukovac, ubistvo
foto: Printscreen Instagram

Podsećamo, Apelacioni sud u Nišu ukinuo je prethodnu presudu Višeg suda u Zaječaru kojom je Maja Bađikić (29) iz sela Dupljane bila osuđena na 40 godina a Davor Pernić (38) iz Jabukovca na 36 godina zatvora u aprilu prošle godine “zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja” u odnosu na Bađikićevu, zbog čega je automatski ukinut I deo presude koji se odnosi i na Pernića, budući da su osuđeni kao saizvršioci.

Tada je naloženo ponovno suđenje ali pred potpuno izmenjenim sudskim većem. Izricanje presude za ponovljeno suđenje biće u petak 21. jula.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja