EVO ŠTA SE DEŠAVA SA ZVICEROVIM ATENTATORIMA U KIJEVU! Plaćene ubice pucale u Radoja, ali je preživeo! Ovako sada izgledaju VIDEO

pokušaj atentata

EVO ŠTA SE DEŠAVA SA ZVICEROVIM ATENTATORIMA U KIJEVU! Plaćene ubice pucale u Radoja, ali je preživeo! Ovako sada izgledaju VIDEO

Crna Hronika -

Pred pravosudnim organima u Ukrajiji i dalje se vode postupci protiv Stefana Đukića i ostalih članova kriminalne grupe, navodnih plaćenika škaljarskog klana, povdom pokušaja ubistva vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Tamošnji portal Detectiveinfo je podsetio na optužbe protiv Đukića i njegovih saradnika, a objavljen je i snimak jednog od njihovih ispitivanja u sudu u Kijevu.

- Dok su bili u pritvoru na teritoriji Ukrajine tokom 2020 - 2021. godine, najmanje dvoje od četvorice osumnjičenih, koji se terete za neovlašćeni promet oružja na teritoriji naše zemlje i pokušaja ubistva po narudžbi u centru Kijeva, jedan od vođa moćnog evropskog narko kartela kavač, Radoje Zvicer, bio je na čelu kriminalne organizacije koja je ciljala da počini niz zločina visokog profila u Crnoj Gori. Podaci o tome nalaze se u materijalima sudskog registra - navodi pomenuti ukrajinski portal.

Kako dalje navodi Detectivinfo, krajnji cilj koji su navodno imali pomenuti osumnjičeni iza rešetaka Kijeva, bio je uticaj na „političku, izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast Republike Crne Gore".

- Veruje se da je, ukupno, u redovima grupe bilo više od 12 ljudi, od kojih su neki planirali da crnogorskim vlastima „zadaju noćne more“. Reč je o namerama da se nanesu teške telesne povrede ili čak ubiju najmanje dva visoka funkcionera Glavnog specijalnog tužilaštva Crne Gore, kao i o vršenju pritisaka/napada na sudije Višeg suda grada Podgorice - piše Detectivinfo.

Podsetimo, državljani Srbije Milan Branković i Petar Jovanović, kao i Crnogorci Emil Tuzović i Stefan Đukić, nalaze se u pritvoru na teritoriji Ukrajine od kraja maja 2020. godine nakon što su privedeni nakon neuspjelog pokušaja ubistva navodnog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, koji je u dugogodišnjem krvavom ratu sa škaljarskim klanom iz Kotora.

Kao što je poznato, osumnjičeni na teritoriji Ukrajine, pomoć su pružili narodni poslanik 8. saziva Jevhen Deidei i predstavnici njegovog okruženja, posebno aktivni radnici Nacionalne policije.

Optužnica protiv pripadnika škaljarskog klana za atentat na Zvicera još je u fazi prethodnog suđenja u Pečerskom sudu prestonice.

- Što se tiče nalogodavca i saučesnika u pokušaju atentata u Kijevu na vođu balkanskog narko-kartela Radoja Zvicera, ova epizoda je izdvojena u poseban postupak - navodi pomenuti portal.

Tog dana je, da podsetimo, vođu "kavčana" sigurne smrti spasila Tama Zvicer koja je sa oružjem izašla ispred zgrade u kojoj su stanovali i zapucala na njegove napadače i tako ih oterala.

Interasntno je i to što su plaćene ubice posle neuspelog atentata zapalile automobil "smart" koji su koristili tokom pucnjave, a tom prilikom su se zapalili i oni sami, ali nisu zadobili teške povrede.

Kurir.rs/Dan/Detectiveinfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track